Stanje na cestama i prohodnost cesta 5.8.2011.

Prometna gužva

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

_________________________________________

Zbog radova na dionici M-5 Sarajevo - Pale obustavljen je promet u tunelu Čeljigovići.

Za vrijeme obustave, promet se odvija alternativnim pravcima preko Hreše, starom cestom preko Buloga (samo za osobna vozila) ili dionicom Lukavica - Pale.

Zbog rekonstrukcije mosta na prijevoju Komar (dionica M-5 Travnik - Donji Vakuf) promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na altenativni pravac preko M-16.4 Novi Travnik - Bugojno (preko Rostova).

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje zbog izvođenja radova prometuje se usporeno, jednim prometnim trakom. Na istoj je dionici zabrana prometovanja za teretna vozila iznad 12 tona.

Na dionici M-20 Foča - Gacko u vremenu od 07:00 do 17:00 sati zbog sanacije klizišta moguće su povremene kraće obustave prometa.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je:

- M-4 Tuzla - Doboj (u mjestu Donja Orahovica),

- M-5 Ustiprača - Višegrad (u naselju Nezuci),

- M-15 Dubica - Prijedor - Koprivna,

- M-16 Jajce - Banja Luka,

- M-18 Bijeljina - Ugljevik - Banj Brdo, Sarajevo - Trnovo,

- M-19 Ljubogošta - Podromanija (u mjestu Mokro), Ročević - Karakaj,

- M-19.3 Rogatica - Ustiprača.

U Karanovcu na R-414 Karanovac - Kneževo, zabrana je prometa preko mosta na rijeci Vrbas za vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona.

Zbog radova na dionici R-413 Kotor Varoš - Skender Vakuf, promet je potpuno obustavljen za teretna vozila, tegljače i autobuse.

Zbog radova na razmimiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-14.1 Derventa - Srbac (u mjestu Trstenka) i M-14.1 Brod - Šamac (u mjestu Donji Kladari).

Za teretna vozila i tegljače zabrana je prometovanja na dionici M-20 Gacko - Tjentište preko prijevoja Čemerno.

__________________________________________

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, promet teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.

Za sve usluge pomoći na cesti obratite se našoj Asocijaciji na telefon 1288.