Stanje na cestama i prohodnost cesta 20.7.2011

Vozačima savjetujemo da voze oprezno na mokrim dijelovima kolnika, da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima za vožnju te da paze na sigurnosni razmak između vozila.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

_________________________________________

Zbog radova na dionici M-5 Sarajevo - Pale obustavljen je promet u tunelu Čeljigovići.

Za vrijeme obustave, promet se odvija alternativnim pravcima preko Hreše, starom cestom preko Buloga (samo za osobna vozila) ili dionicom Lukavica - Pale.

Zbog rekonstrukcije mosta na prijevoju Komar (dionica M-5 Travnik - Donji Vakuf) promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na altenativni pravac preko M-16.4 Novi Travnik - Bugojno (preko Rostova).

Na dionici M-18 Živinice - Šićki Brod zbog radova promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, putnička vozila koriste alternativni pravac Husino - Miladije - Tuzla - Šićki Brod, dok se teretna vozila preusmjeravaju na regionalnu cestu Živinice - Dubrave - Tuzla.

Zboga radova u tunelu Vranduk na dionici M-17 Zenica - Žepče, u vremenu od 21:00 do 05:00 sati, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje zbog izvođenja radova prometuje se usporeno, jednim prometnim trakom. Na istoj je dionici zabrana prometovanja za teretna vozila iznad 12 tona.

Na dionici M-20 Foča - Gacko u vremenu od 07:00 do 17:00 sati zbog sanacije klizišta moguće su povremene kraće obustave prometa.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je:

- M-4 Tuzla - Doboj (u mjestu Donja Orahovica),

- M-5 Ustiprača - Višegrad (u naselju Nezuci),

- M-14.1 Turić - Pelagićevo,

- M-15 Dubica - Prijedor - Koprivna,

- M-16.2 Prozor - Jablanica,

- M-17 Konjic - Bradina,

- M-18 Bijeljina - Ugljevik - Banj Brdo, Sarajevo - Trnovo,

- M-19 Ljubogošta - Podromanija (u mjestu Mokro), Ročević - Karakaj,

- M-19.3 Rogatica - Ustiprača.

U Karanovcu na R-414 Karanovac - Kneževo, zabrana je prometa preko mosta na rijeci Vrbas za vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona.

Zbog aktiviranja klizišta na R-477 Kozarac - Mrakovica prometuje se usporeno jednim prometnim trakom, uz povremene obustave.

Zbog radova na dionici R-413 Kotor Varoš - Skender Vakuf, promet je potpuno obustavljen za teretna vozila, tegljače i autobuse.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-14.1 Derventa - Srbac (u mjestu Trstenka) i Brod - Šamac (u mjestu Kladari Donji).

Za teretna vozila i tegljače zabrana je prometovanja na dionici M-20 Gacko - Tjentište preko prijevoja Čemerno.

__________________________________________

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, promet teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.

Za sve usluge pomoći na cesti obratite se našoj Asocijaciji na telefon 1288.