Stanje na cestama i prohodnost cesta - 01.03.2016

vrijeme, vremenska prognoza, Katarina Zovko Ištuk, Mostar, kiše, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMS BIH, vremenska prognoza, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, AMSBIH, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, AMS BIH, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, kiša, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, vremenska prognoza, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, vremenska prognoza, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

__________________________________________

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je promet za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave promet je preusmjeren kroz grad Sarajevo.

Zbog radova, obustavljen je promet za vozila preko 7 tona na sjevernom ulazu u Mostar (ulica Maršala Tita). Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), mogu prometovati autobusi M3 klase (vozila sa više od 22 sjedišta i čija je najveća dozvoljena masa veća od 5 t) i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 t, uz napomenu da na velikom klizištu koje se nalazi na stacionaži 7+700 u dužini od 20 m, ukupna širina ceste iznosi 3 m, te da je isto obilježeno adekvatnom vertikalnom prometnom signalizacijom. 

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

- M-4 Tuzla - Šićki Brod (u naselju Drežik),

- M-16 Jajce - Banja Luka (na lokaciji Lučina),

- M-17 Potoci - Mostar.

Povodom prazinika Dana neovisnosti BIH, zabrana je prijevoza eksplozivnih materijala na području FBiH, večeras do ponoći.

________________________________________

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

___________________________________

Sukladno zakonskim odredbama, do 15.04. na cestama u BIH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu, priopćeno je iz AMSBIH.