Stanje na cestama i prohodnost cesta - 30.12.2015

snijeg, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, kolnici, cesta, autocesta, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na cestama, stanje na prometnicama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama

Zbog niskih jutarnjih temeperatura upozoravamo vozače na poledicu na cestama preko planinskih prijevoja, dok je u nizinama poledica moguća na prilazima tunelima i preko mostova.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

__________________________________________

Zbog odrona na dionici M-16.2 Jablanica - Prozor promet se odvija usporeno, jednom trakom naizmjenično.

Zbog radova u Mostaru (raskrižje kod Franjevačke crkve), promet se odvija usporeno. Vozače molimo da poštivaju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je promet za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave promet je preusmjeren kroz grad Sarajevo.

Zbog izvođenja radova na dionici M-17 Stup - Rajlovac (dionica od kružnog toka Briješće do raskrižja ulica Rajlovac i Safeta Zajke) promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava preko kružnog toka Briješće na zaobilaznicu (dio autoceste A1), te na petlju Butila i dalje u smijeru Zenica (Jošanica), odnosno Mostara (Vlakovo).

Zbog radova, obustavljen je promet za vozila preko 7 tona na sjevernom ulazu u Mostar (ulica Maršala Tita). Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar.

Zbog radova na M-17 u Zenici (na petlji Blatuša) promet je potpuno obustavljen. Osobna vozila i vozila do 7,5 t koriste petlju Radakovo, dok vozila preko 7,5 t koja dolaze iz pravca Sarajeva i Travnika koriste petlju Lašva.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabrana je prometa za vozila čija ukupna masa prelazi 12 t i čija dužina prelazu 8 metara.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

- M-4 Tuzla - Šićki Brod, Čelinac - Kotor Varoš,

- M-14.1 Brčko - Bijeljina (Gredice), Brčko - Lončari (Gorice),

- M-16 Jajce - Banja Luka (na lokacijama Lučina i Bočac),

- M-17 Jošanica - Rajlovac (u Reljevu), Doboj - Šešlije,

- M-18 Kladanj - Živinice.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-14.1 Brod - Odžak (na lokaciji "Šikare"), M-16 Karanovac - Crna Rijeka (na lokaciji HE Bočac 2).

________________________________________

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

________________________________________

Sukladno zakonskim odredbama, do 15.04. iduće godine, na cestama u BIH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu, priopćeno je iz AMSBIH.