Stalno se odgađa zakon o denacionalizaciji

Biskup Perić
Osvrćući se na trenutačno stanje u Bosni i Hercegovini, kardinal Vinko Puljić kazao je da se trenutna politička situacija ne rješava s ciljem ispravljanja nepravde. Ta nepravda je na osobit način pogodila Hrvate kao najmalobrojniji narod u Bosni i Hercegovini, a koji su većinom katolici.

Podsjetio je i da se stalno odgađa donošenje zakona o denacionalizaciji, te da bi zakon, koji je pripravljen, nanio novu zakonsku nepravdu prema vlasnicima čija je imovina otuđena.

''Ne možemo ostati neijemi pred pojavom agresivnosti pojedinaca u obitelji, na ulici, u školi, kao i u medijima. Uzroci te agresivnosti su brojni, a rješavanju tog pitanja ne pristupa se ozbiljno ni kada je riječ o maloljetničkoj delikvenciji, kao ni kada se radi o agresivnosti riječju ili čak oružjem. Zabrinuti smo nemoralom koji sve više dobiva pravo javnosti kao nešto normalno, posebno kada se radi o nasilju prema slabijem spolu ili djeci. Također smo zabrinuti pojavom depresije i samoubojstava, o čemu vlasti vrlo malo vode računa'', kazao je kardinal Vinko Puljić.