Šokantno: 'Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice'

...tijekom proboja prema Tuzli u srpnju 1995. godine. Mustafić tvrdi da su postojali popisi nepodobnih koji se "ni po koju cijenu ne smiju živi dokopati slobode", za koje je znalo tadašnje bošnjačko rukovodstvo na čelu s Alijom Izetbegovićem, a čije mu je postojanje potvrdilo više desetina ljudi.

- Najmanje deset puta sam to čuo i od nekadašnjeg načelnika policije Hakije Mehojića. Međutim, ne bi me iznenadilo da slaže da se to nije rekao - rekao je Mustafić, dodajući kako je popis radila "srebrenička mafija, usko vojno i političko rukovodstvo u Srebrenici".

Mustafić zagovara stav da je genocid u Srebrenici dogovoren, što je iznio i u svojoj knjizi Planirani kaos, zbog čega je 2008. godine brutalno pretučen.

- Srebrenica je apsolutno dogovorni genocid između međunarodne zajednice i Alije Izetbegovića, odnosno između Izetbegovića i tadašnjeg predsjednika SAD-a Billa Clintona. Zato je za mene mnogo veći zločin od onog počinjenog u srpnju 1995. godine bio trenutak kada je u Memorijalni centar zakoračio Bill Clinton. To je bio trenutak kada se zločinac vratio na mjesto zločina - priča Mustafić, koji za najodgovorniju osobu za zločine u Srebrenici drži Nasera Orića, bivšeg zapovjednika Armije BiH u Srebrenici, kojemu je na Haaškom sudu oslobođen optužbi za ratne zločine nad Srbima.

- Da sam mogao da sudim Oriću u Haagu, ja bih mu za zločine nad Srbima presudio najmanje 20 godina zatvora. Ali, za zločine nad sunarodnjacima presudio bih mu najmanje 200.000 godina - rekao je Mustafić.