Snježne padaline izazvale velike probleme na cestama

snijeg na cesti
"Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na odrone kamenja na kolnik. Magla i niska oblačnost mjestimično smanjuju vidljivost. Putne službe interveniraju na svim mjestima gdje je to neophodno, a mi apeliramo na vozače da vožnju prilagode uslovima na cesti i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obvezno za sve kategorije vozila", stoji u priopćenju BIHAMK-a.

Zbog čestih prometnih nezgoda i izraženih oštećenja, ne preporučuje se kretanje magistralnom cestom M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina. Zbog najavljenih obilnijih padalina, apelira se na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme, koja je i zakonski obvezna za sve kategorije vozila.

"Zbog loših vremenskih uvjeta u Crnoj Gori, granični prijelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj na graničnom prijelazu Izačić zabranjen je promet za teretna vozila sa prikolicom i tegljače. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta", kazali su iz BIHAMK-a.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktualni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prijelazima tijekom dana prometuje usporeno.