VIDEO  Snijeg 'zatrpao' već pola BiH, a polako se spušta prema Hercegovini

vremenska prognoza, crveni križ, Tomislavgrad, paketi, snijeg, sela, Konjic, Hrvatska, snijeg, zavižan, sni, snijeg, boja, bijela boja, vremenska prognoza, zima, najhladnija zima, BIH, snijeg, lanci za snijeg, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama

U našoj zemlji snijeg se "pojavio" prvo u Krajini, a iz Cazina i okoline su počele dolaziti i prve fotografije. Snijeg je oko 19.30 sati počeo padati i u Sarajevu. Meteorolozi u našoj zemlji najavljuju da će se snijeg zadržati i narednih dana, već je počeo padati i u višim dijelovima Hercegovine.

U utorak, 14. studenog, snijeg ili susnježica u većem dijelu Bosne. Na krajnjim sjevernim područjima zemlje i u Hercegovini kiša. Na planinama u Hercegovini snijeg. Prognozirana količina padalina se kreće između 10 i 20 litara po metru kvadratnom, lokalno do 30 litara.

Prognozirana visina novog sniježnog pokrivača je između 5 i 15 centimetara. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Temperatura zraka u Bosni između 0 i 4 stupnja, Temperatura zraka u Hercegovini između sedam i 12 stupnjeva

U srijedu, 15. studenog, snijeg ili susnježica u većem dijelu Bosne. Na krajnjem sjeveru zemlje i u Hercegovini kiša. Prognozirana količina padalina u Bosni se kreće između 10 i 20 litara po metru kvadratnom, u Hercegovini do 10 litara po metru kvadratnom. Prognozirana visina novog sniježnog pokrivača je između 5 i 10 centimetara.

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka u Bosni između -1 i 3 stupnja. Temperatura zraka u Hercegovini između 7 i 12 stupnja.

U četvrtak, 16. studenog u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni oblačno. Vjetar slab sjevernog smjera. Temperatura zraka u Bosni između -1 i 5 stupnja. Jutarnja temperatura zraka u Hercegovini između četiri i osam, a najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 14 stupnjeva.

U petak, 17. studenog, u Hercegovini pretežno vedro, a u Bosni oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka u Bosni između 0 i četiri, a najviša dnevna temperatura zraka između tri i sedam stupnjeva. Jutarnja temperatura zraka u Hercegovini između četiri i sedam, a najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 15 stupnjeva.