Snijeg pada u Hercegovini, ceste prohodne

trebinje pod snijegom
Rukovoditelj Službe zaštite cesta u ovom poduzeću Ljubiša Madžar rekao je Srni da je promet otežan zbog snijega koji pada na području cijele Hercegovine, ali da su sve magistralne i regionalne ceste u njihovoj nadležnosti prohodni.

"Probleme prave jedino tegljači koji ne posjeduju zimsku opremu, zbog čega se popriječe na cesti pa onemogućavaju prolaz vozilima i našim strojevima", kaže Madžar i dodaje da je jutros iz tog razloga zastoj bio u mjestu Miljanovići na ulazu u Ljubinje iz pravca Trebinja.

On je dodao da su o ovom problemu upoznate sve policijske postaje u Hercegovini, kako bi njihove patrole upozoravale vozače teretnih kamiona da bez lanaca ne kreću na ceste prekrivene snijegom.

Madžar napominje da je visina snijega na graničnim prijelazima prema Crnoj Gori Klobuk, Sitnica i Deleuši oko 20 centimetara, a na prevoju Čemerno četdresetak. Trebinjski "Hercegovinaputevi" deponirali su na punktovima u Gacku i Trebinju oko 1.000 tona soli za posipanje, a na terenu se nalazi 15 strojeva. Ekipe ovog poduzeća danonoćno su na terenu, na usluzi vozačima i ne dozvoljavaju da dođe do većih zastoja.