Smještajni kapaciteti u ski-hotelima do Nove godine popunjeni

Kupres, snijeg, Kupres, skijanje, zima, Božić, Hrvatska, skijaši, vlašić, Kupres, Babanovac , Hercegovina, snijeg, Kupres, skijanje, snijeg, vremenska prognoza, zima, snijeg, skijalište  , turizam
Zaposleni na bh. planinama očekuju da će ova sezona za njih biti jako uspješna, a da su njihove procjene opravdane, pokazuje i podatak sa Kupresa, gdje snijega za skijanje još nema, ali su sve hotelske rezervacije popunjene, a slično je i na Vlašiću.

Andan Kalušić iz firme "Vlašić ski" Babanovac kaže da će se na vlašićkim planinama do Nove godine skijati. Dodaje da će cijene ski-pasova ostati iste kao prošle godine, a cijene dnevne karte iznosit će 27 KM, poludnevne 18 KM i 16 KM za noćno skijanje.
U hotelu "Vlašić" kažu da su im svi kapaciteti do Nove godine stoposto popunjeni. Zvonko Bagarić, direktor skijaškog centra "Adria-ski" Kupres, kaže da su svi smještajni kapaciteti u hotelima do Nove godine popunjeni.
Mi očekujemo da snijeg padne između katoličkog Božića i Nove godine i da tada krene prava skijaška sezona. Sad nam problem prave visoke dnevne temperature. Kako će se razvijati sezona poslije praznika, sve zavisi hoće li biti prirodnog snijega, rekao je Bagarić, dodajući da se cijena dnevne skijaške karte nije mijenjala unazad sedam godina i dalje iznosi 30 KM.
Ivana Lizdek, glasnogovornik Olimpijskog centra "Jahorina", kaže da je na ovoj planini skijaška sezona već uveliko počela zbog idealnih vremenskih uvjeta.
Na stazi Skočine zbog dobrog umjetnog osnježivanja uvjeti za skijanje su odlični, rekla je Lizdek uz napomenu da se cjenovnik ski-pasova mijenja od subote jer kreće prava skijaška sezona.
Cijena sedmodnevnog ski-pasa za odrasle bit će 188 KM, a za djecu od šest do 15 godina 135 KM. Smještajni kapaciteti na Jahorini su 80 posto popunjeni i u narednim danima očekuje se povećan broj dolazaka gostiju.
U Ski-centru "Kozara" kažu da su staze spremne za novu sezonu i samo se čeka snijeg. Dragan Pauković, koji radi u Ski-centru "Kozara", kazao je da će cijene karata ostati na prošlogodišnjem nivou, s tim što Kozara za narednu skijašku sezonu ima jednu stazu više.