FOTO/VIDEO  Slobodan Praljak popio otrov, prekinuta sjednica

praljak popio otrov u sudnici

... sjeo na svoj stolac i odmah poprimio izgled lica kao da je u bolovima i mukama. Sumnja se na mogućnost da je popio otrov, ali to nije potvrđeno. Izricanje presude je prekinuto stankom.

Prije toga, čuvši presudu i izrečenu kaznu za sebe, Praljak je, i dalje stojećki, izjavio:

- Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presudu.

Dok je Praljak pio iz bočice, u toj sekundi na galeriji sudnice čuo se jedan glasni polukrik: "Neee".

Vidjelo smo Praljka kako crveni u licu i poprima grčeviti izraz kao da osjeća bolove.
Jadranko Prlić i Bruno Stojić, kojima su prije Praljka čuli pravomoćno potvrđene svoje kazne zatvora od 25 i 20 godina, odmah su se okrenuli prema Praljku i stali ga ispitivati je li dobro.

Ali iza neprobojnog stakla, koje dijeli sudnicu od galerije, nije se moglo jasno čuti što govore. No, Prlić je prvi apelirao da se Praljku priskoči u pomoć, očito strahujući da je u bočici bilo nešto od čega mu odmah nastupa fizička bol.

Iz izvora bliskih sudu i od očevidaca u sudnici doznaje se da se radi o tekućini nepoznata sastava, a po odluci suda bočica se sada na smije iznijeti iz sudnice. Praljku je pozvana liječnička pomoć.

Ubrzo je pred sudnicu tigla Hitna pomoć.

Slobodan Praljak vrlo je emotivno i s ogromnom energijom sudjelovao u suđenju, inzistirao da se sam brani i intenzivno se trudio da sucima razjasni teško razumljive okolnosti u ratnom kaosu u BiH. Često je isticao da mu nije cilj obraniti sebe, nego Hrvatsku. Radi obrane izdao je niz knjiga s kopijama originalnih ratnih dokumenata koji bacaju drugačije svjetlo na rat u BiH i ulogu Hrvatske.