Slaven Raguž: Zašto još jedna stranka sa hrvatskim predznakom? Pa krenut ćemo redom, sa niže razine ka višoj

Slaven Raguž, HDZ 1990, Slaven Raguž, HRS, Slaven Raguž, Slaven Raguž, HRS, HRS, Slaven Raguž, Slaven Raguž, Vlada Federacije, Slaven Raguž
Nema gradskog vijeća, evo skoro će 6. mjesec nema budžeta. Da stvar bude gora i složenija, u Zastupničkom domu FBiH i Domu naroda FBiH usvojene su izmjene i dopune Zakona o proračunima koje uvode načelnika za financije kao supotpisnika proračuna, pa smo sad u situaciji da taj načelnik ucjenjuje grad sa novcima koje traži za Komos.

Za izmjene glasovali svi zastupnici hrvatskih stranaka. HNŽ se komercijalno kreditno obvezala za 14 mln KM bez da se zna kamo novci idu, ali bitno je da je grace period 2 godine, što znači vraća sljedeća vlast. Kreditirat ćemo se i 30 mln KM za izgradnju nove pedijatrije, a to što u postojećim bolničkim strukturama nema lijekova, pa ni infuzije i običnih zavoja nikoga nije briga. Općine sa hrvatskom većinom, poput Ljubuškog, Širokog i Gruda su pred bankrotom, a i ZHŽ se morala komercijalno kreditirati kako bi popunila proračunske rupe. Tko će vraćati kredit i gdje novci idu, ne zna se još, ono što se zna jeste da i u HNŽ i u ZHŽ se kreće u predizborno upošljavanje novih kadrova. Ima toga još, ali idemo na druge razine.

Na razini Federacije i države u procesu je dodatno dekonstituiranje hrvatskoga naroda. Neusvojene izmjene i dopune izbornog zakona po odluci Sejdić Finci dovele su do toga da i na ovim izborima vrlo lako se mogu Hrvatima nametnuti njihovi predstavnici u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti. Federacija diže kredite na kredite, a novac ide u posrnula poduzeća u općinama sa bošnjačkom većinom (samo u 2013. godini 57 mln KM, u poduzeća gdje su Hrvati većina 800 000 KM). Hrvatski predstavnici na svim razinama vlasti u Federaciji i državi su šutljivi konzumenti, u prilog čega govori činjenica da svi hrvatski zastupnici od države prema dolje iz svih stranaka nisu predložili niti jedan novi zakon. Samo djelovali amandmanski na tuđe prijedloge. Međutim, to ih nije spriječilo da svi redom profesionaliziraju svoj status. Plaća od 5 ili 6 tisuća liježe svaki mjesec, a ti ništa ne radiš. U međuvremenu Aluminijski propada, javna poduzeća putuju posluju sa negativnim financijskim izvješćima , a da se ne spominje kako niti jedan razvojni projekt nije ponudio bilo tko od hrvatskih zastupnika.

Zašto baš stranka? Odlučili smo se ući u projekt nove političke stranke iz prostog razloga što trenutni izborni zakon i pravila otežava, što financijski, što organizacijski, neovisan nastup na izborima. Jednostavno je to uraditi kao pojedinac, međutim kada se radi o grupnom nastupu na izborima, pravno tehnički, ali i financijski, mnogo je jednostavnije ući u ring kao politička stranka. Cilj nam je okupiti mlađu generaciju politički aktivnih Hrvata koji su neopterećeni teretom mentaliteta naslijeđenog iz ere komunizma i koji su u stanju jasnije i glasnije artikulirati nacionalne interese Hrvata u BiH, ali uz to ne koristiti borbu za nacionalne interese kao opravdanje i prikrivanje nerada, korupcije, nepotizma i svake druge društvene devijantnosti. Očigledna je potreba za političkom snagom koja bi jasnije morala stati u obranu hrvatskih interesa na višim razinama inzistirajući na strateškom dogovoru oko pitanja od vitalne važnosti za hrvatski narod, međutim još je veća potreba da se jasnije stvori jedna politička alternativa na nižim razinama. U situaciji smo gdje na hrvatskoj političkoj sceni ne postoji oporba. Svi su u vlasti na nekoj od razina, ali nitko ništa ne radi, osim za sebe i svoju interesnu grupaciju. Iz tog razloga smo odlučili organizirati se u Hrvatsku republikansku stranku.sraguz

Primarni fokus je rješenje ustavno pravnog statusa Hrvata u BiH. Čvrsto opredijeljeni za BiH, ali za BiH uređenu na konsocijacijskim i federalističkim načelima, za BiH po mjeri sva tri njena konstitutivna naroda i svih njenih građana, gdje bi se hrvatsko pitanje riješilo kroz administrativno teritorijalnu jedinicu sa relativnom hrvatskom većinom. S tim u vezi, poštivanje HNS-a i reformu istog nakon izbora, kao nadstranačke institucije (svojevrsnog narodskog parlamenta), gdje bi se dogovarale sve stvari od vitalne nacionalne važnosti, ali i definirale konkretne mjere ispitivanja odgovornosti onih koji dogovoreno ne ispoštuju.

Što se tiče političkog djelovanja primarna je reforma administrativnog sustava, u prvom valu onemogućavanje profesionalizacije statusa zastupnika i oduzimanje većine privilegija parlamentaraca i javnih dužnosnika, usklađivanje plaća uposlenih u javnoj upravi sa prosječnom plaćom, kao i drastično smanjenje javne potrošnje i birokratskog aparata. Definirali smo i plan gospodarskog razvoja fokusiranjem na tri primarne grane, a to su poljoprivredna, turistička i industrijska, a kao zajedničku poveznicu svih triju i ono na čemu bi bio najveći naglasak, a to je definiranje minimuma ekoloških standarda, dizanje ekološke svijesti svih građana, kao i razvoj projekata iz oblasti zaštite okoliša i energetske efikasnosti.

Eto toliko za sada .

Slaven Raguž