Slaven Raguž: Lagumdžija otvoreno propagira neku novu Jugoslaviju

HRS, Slaven Raguž, Slaven Raguž, Zlatko Lagumdžija
...koji u Beogradu govori da je interes, citiram "ne samo BiH, nego i ukupne svjetske zajednice, da se ubrza proces ukupne integracije zapadnog Balkana, nas između sebe, pa onda integracije nas sviju u EU", kaže predsjednik Hrvatske Republikanske Stranke Slaven Raguž u izjavi za Hrvatski Medijski Servis.

Raguž je za HMS komentirao izjavu ministra vanjskih poslova BiH na konferenciji za novinare u Beogradu, gdje se susreo s premijerom i ministrom vanjskih poslova Srbije Aleksandrom Vučićem i Ivicom Dačićem.

-Lagumdžija je izgubljen u vremenu i prostoru. Ne samo da je kao deklarirani antifašista, prije par godina ušao u koaliciju s deklariranim fašistima, kako bi se dočepao vlasti i od BiH napravio novu unitarističku i centralistički dirigiranu Jugoslaviju, nego evo otvoreno propagira neku novu Jugoslaviju, putem "integriranja između sebe Zapadnog Balkana", izjavio je Raguž za HMS.

Valjalo bi, dodao je, priupitati predsjedavajućeg Vijeća ministara i ostale ministre, ali i ostale političke vođe, je li njihovo ne reagiranje na postupke i izjave Zlatka Lagumdžije možda znak da su ovo službeni stavovi Vijeća ministara i da je ovo budućnost BiH za koju se oni zalažu? -Valjalo bi ovo znati, čisto da se mi, obični smrtnici, znamo postaviti, kaže Raguž.

HMS