Skuplje cigarete od 1.siječnja

pušenje, zdravlje, ubijanje, pušenje, alkohol, cigarete, pušenje, RAK, zdravlje, pušenje, dim, cigarete, pušenje, lijek, šverc cigareta, Bileća, cigarete, cigarete, pušenje, cigarete, cigarete, poskupljenje, cigarete, poskupljenje, pušenje, odvikavanje, dječak, Tomislavgrad, provala, kiosk, duhan, cigarete, crna kronika, cigarete, poskupljenje, BIH, cigarete, poskupljenje, UIO, BIH, cijene, poskupljenje, cigarete, pušenje, akcize, škija, cigarete, poskupljenje, pušenje, rak pluća, cigarete, opušci, punjač, cigarete, poskupljenje, šverc, švercanje, duhan, BIH, BIH, cigarete, poskupljenje, pušenje, Pušenje je porok, čišćenje, zdravlje, cigarete, BIH, cijena, Mostar, pušenje, zabranjeno pušenje, cigarete, cijena, BIH, pušenje, namirnice, pljačka, pljačkaši, razbojništvo, cigarete, BIH, cigarete, poskupljenje, cigarete, cijene, cigarete, BIH, poskupljenje, pušenje, zabrana pušenja, BIH, više trošarine na duhanske proizvode , cigarete, rezani duhan, cigarete, poskupljenje, cigaret

Prema usvojenoj odluci, cigarete će poskupiti od 1. siječnja, što je redovita korekcija akciza u skladu sa Zakonom o akcizama u BiH, europskim direktivama, ali i obvezama iz pisma namjere sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/, priopćeno je iz Upravnog odbora UIO BiH.
Odlukom o utvrđivanju posebne i minimalne akcize na cigarete za 2014. godinu propisane su obveze za porezn obveznike i druge osobe koja se bave prometom cigareta, te će morati da popišu zatečene zalihe i plate razliku u akcizi do 10. siječnja.
Upravni odbor UIO BiH nije danas usvojio odluku o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa jedinstvenog računa za period listopad -prosinac.
Na današnjoj sjednici konstatirano je da je nakon dužeg vremena završen proces popunjavanja Jedinice za krajnju potrošnju Upravnog odbora UIO BiH stalnim predstavnicima iz Republike Srpske i Federacije BiH koji su u ovom mjesecu preuzeli dužnost.
Članovi Upravnog odbora UIO BiH razmatrali su i stanje ubiranja prihoda od indirektnih poreza, povrata PDV-a i naplate dugovanja, te je zaključeno da će biti organizirana još jedna tematska sjednica u vezi sa ovim pitanjima.

 

Srna