Skandalozno: Komšić unatoč zabrani predložio Lidiju Korać za veleposlanicu BiH u Bruxellesu

Željko Komšić, Željko Komšić, posavski obzor, Željko Komšić, izbori 2010, Željko Komšić, Živko Budimir, Željko Komšić, Željko Komšić, Željko Komšić, SDP BIH, Željko Komšić, SDP BIH, Bakir Izetbegović, Željko Komšić, šamar, fašizam, komunizam, Željko Komšić, SDP BIH, blaž kraljević, Željko Komšić, SDP BIH, Željko Komšić, platformaši, Željko Komšić, Hillary Clinton, SAD, Željko Komšić, SDA BIH, krivac, Ivo Josipović, Željko Komšić, Boris Tadić, Željko Komšić, ustavne promjene, SDP BIH, Mile Lasić, Željko Komšić, Željko Komšić, Bosanci, Bošnjaci, Željko Komšić, dr. Dragan Čović

koja je pokušala objasniti da se ona kao hrvatica u Sarajevu odlično osjeća i da je BiH sretna što ima Željka Komšića. Bilo je tu još gluposti koje sada ne vrijedi nabrajati, a danas stiže razlog zbog čega je drugarica Lidija tako veliki fan Željka Komšića i socijaldemokracije koju sprovodi njen dobar prijatelj Zlatko Lagumdžija.

Naime, kako jutros pišu banajlučke Nezavisne novine , odlazeće Predsjedništvo BiH imenovalo je Lidiju Korać (SDP), za veleposlanicu BiH u NATO misiji u Bruxellesu, unatoč pravosnažnoj odluci Središnjeg izbornog povjerenstva i Suda BiH o četverogodišnjoj zabrani njezinog imenovanja zbog sukoba interesa.

VIDEO: Emisija "Otvoreno" na HRT-u o izborima u BiH

Koraćevu je za veleposlaničku dužnost u NATO misiji u Bruxellesu predložio hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić, jer prema odluci o nacionalnoj rotaciji na čelu diplomatsko-konzularnih predstavništava /DKP/ ovo mjesto pripada veleposlaniku iz reda Hrvata. SIP BiH kaznio je Koraćevu, jer je sarajevsko "Oslobođenje", čija je direktorica, poslovalo u iznosu višem od 5.000 KM s Gradskim vijećem Sarajeva, gdje je ona bila vijećnik SDP-a BiH.

Inače, na samom početku svog mandata prije četiri godine, hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić, prije isteka njihovog mandata, maknuo je troje iskusnih hrvatskih diplomata iz službe, te ustoličio svoje stranačke drugove.

Tada su s dužnosti smijenjene, Lidija Topić, veleposlanica u Briselu, Darija Krstičević veleposlanica u Beču i dr. Miroslav Palameta u Vatikanu, kojem je bio istekao mandat. Na njihova mjesta, a bez valjanog obrazloženja o razlozima smjene, imenovani su javnosti većinom tada nepoznati kandidati.

Na mjesto veleposlanika pri Svetoj Stolici umjesto dr. Palamete imenovana  Jasna Krivošić Prpić, zamjenica ravnatelja Agencije za promociju stranih investicija (FIPA), a Lidiju Topić na važnoj misiji u Briselu zamijenila je Jadranka Negodić. Vrlo uspješnu veleposlanicu Dariju Krstičević, u Beču je naslijedio Komšićev stranački kolega u diplomaciji policijski inspektor Tomislav Limov.
Ista sudbina ubrzo  je tada zadesila i veleposlanicu BiH u Parizu Željanu Zovko, koja je  zamijenio Almir Šahović.

Sve ovo je još samo jedan u nizu dokaza kako drug Željko radi u predsjedništvu i kako kadrovima svoje partije namješta velepolslanička mjesta, a da pri tome nikome ne odgovora osim svom voždu Lagumdžiji.

Tako i drugarica Lidija iako se predobro osjeća u Sarajevu nema ništa protiv da napusti multietničku čaršiju i smjesti se u Bruxelles. Valjda je to zaslužila kao podobna hrvatica iz Sarajeva kojoj je jedina vrlina izgleda što je znala odabrati partiju.

hercegovina.info