Skandal: Amerikanka pokazala Bakiru Izetbegoviću srednji prst pa završila u policiji!

slučaj

... pokazala srednji prst prema pratnji Bakira Izetbegovića, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i čelnika SDA, otkriva javlja Dnevni avaz.

Blokirali prolaz

„Incident" se dogodio u ulici Koševo, kada su Amerikanka i njen prijatelj (identiteti poznati redakciji Dnevnog avaza) krenuli na Bjelašnicu na izlet. U drugoj traci nalazili su se automobili iz pratnje Izetbegovića.

Kako se doznaje, i član Predsjedništva bio je u automobilu. Kako je jedan od ljudi iz Izetbegovićeve pratnje ispričao policajcima, upravo je Izetbegović, nakon što su ga ostavili u zgradi Predsjedništva BiH, od njih tražio da pozovu policiju i zaustave automobil iz kojeg mu je djevojka pokazala srednji prst.

- Spustila je prozor i pokazala prst. Nije bilo nikakve zle namjere, nije ih napala, nije ih gađala kamenom niti išta slično. Smijali smo se. Ipak sam joj rekao da to ne radi, nema potrebe. Rekao sam joj da je možda neko od naših političara i bio sam u pravu - priča nam Amerikankin prijatelj dok je ona saslušavana u Policijskoj upravi Marindvor.

Kada su se spustili i krenuli prema FIS-u, tjelohranitelji su ih presreli i blokirali im prolaz. Onda su pozvali policiju i došle su dvije patrole. U tom trenutku i reporteri Dnevnog avaz su bili na licu mjesta.

Ispred zgrade Sarajevske županije bili su nekoliko policijskih službenika, tjelohranitelji, djevojka i njen prijatelj.

- Što je ovo, da nije kakva dojava o bombi bila ili neki teroristički napad - prokomentirao je jedan prolaznik.

Čista zezancija

Nakon službene zabilješke, policajci su djevojku i njenog prijatelja odvezli u policijsku stanicu.

- Ona je u šoku, da je znala da će se ovo dogoditi, ne bi to nikad uradila, iako je ogorčena na naše političare. Uvijek govori da su š...., jer godinama radi ovdje i vidi kako narod živi - dodaje Amerikankin prijatelj za Dnevni avaz. Na kraju je morala platiti kaznu za narušavanje javnog reda i mira.

MUP SŽ: Drsko ponašanje

Zatražili smo iz MUP-a Sarajevske županije komentar o ovom događaju. - Dana 24. 08. 2017. godine u 11 i 55 sati, policijski službenici II PU su državljanki USA, L. F. P., rođena 1991. godine, nastanjena u USA, izdali prekršajni nalog, zbog izvršenog prekršaja iz člana 8. stav 1. tačke c. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Sarajevske županije (drsko ponašanje), koji je prihvatila. O spomenutom događaju je upoznat sudac Općinskog suda u Sarajevu - naveli su iz MUP-a.+