FOTO  Široki Brijeg: Održana svečana sjednica Gradskog vijeća

Široki Brijeg
Predsjednik Topić je govorio o radu Gradskog vijeća u proteklih godinu dana istaknuvši odličnu suradnju s vijećnicima u protekle četiri godine, kao i s gradonačelnikom Mirom Kraljevićem. „Iako je Gradska uprava u proteklom razdoblju uložila veliki napor u razvoju poslovne infrastrukture još postoje velike mogućnosti u razvoju poslovnog okruženja, privlačenju investitora i otvaranja novih radnih mjesta i motiviranja mladih za ostanak u Širokom Brijegu", rekao je predsjednik Topić.

Izvješće o radu gradonačelnika Mire Kraljevića prikazano je u formi video projekcije. Prikazani su projekti koji su u tijeku, projekti koji su završeni, ali i oni projekti koji se planiraju raditi u budućnosti. Nakon video projekcije gradonačelnik Miro Kraljević je istaknuo dobru suradnju sa Županijom u vidu pomoći uključenjem u projekt energetske učinkovitosti kroz rekonstrukciju školskih zgrada, te sufinanciranjem prijevoza učenika, ali i pomoć u realizaciji drugih infrastrukturnih projekata. Gradonačelnik Kraljević je najavio uređenje središta grada, te završetak vodosnadbjevanja na cijelom području grada.

Nazočne su prigodnim riječima pozdraviili i gvardijan širokobriješkog samostana fra Tomislav Puljić, dr. Mladen Karlić gradonačelnik Vinkovaca grada prijatelja, Vjekoslav Bevanda ministar financija i riznice u Vijeću ministara BiH i Zdenko Ćosić predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Na temelju Odluke Gradskog vijeća dodijeljena su javna priznanja onima koji su doprinijeli napretku i ugledu Grada Širokog Brijega ili su postigli izuzetne rezultate u različitim djelatnostima. Javna priznanja Zlatna plaketa „Grb grada Širokog Brijega" dodijeljena su: Hotelu 'Park' (u ime hotela 'Park' priznanje je primio Miljenko Crnjac vklasnik), tvrtki 'Suton' d. o. o. grafička industrija (u ime tvrtke 'Suton' priznanje je primio vlasnik Ante Suton) i 'Muzeju - Franjevačka galerija Široki Brijeg' (u ime 'Muzeja - Franjevačka galerija Široki Brijeg' priznanje je primio fra Vendelin Karačić ravnatelj).

 

 

Prije početka svečane sjednice Gradskog vijeća položen je vijenac i zapaljena svijeća na Trgu širokobrijeških žrtava (kod križa) za sve umrle, poginule i nestale hrvatske branitelje.

Svečanost obilježavanja Dana grada i blagdana Velike Gospe upotpunila je svojim nastupima klapa 'Dobrkovići', a program je vodio Marinko Karačić novinar Radio postaje 'Široki Brijeg'. Svečanu sjednicu uživo su prenosile Radio postaja Široki Brijeg i Radio Herceg Bosne.

 

U povodu Dana grada iz tiska je izišao novi 27. broj informativnog biltena 'Široki info'. Bilten se može u elektroničkoj formi preuzeti na službenoj web-stranici Grada Širokog Brijega (www.sirokibrijeg.ba). Tiskani primjerak može se preuzeti na info-pultu na ulazu u zgradu Gradske uprave.