Širi se istraga protiv Jerke Lijanovića

NS radom za boljitak, Politika, Jerko Ivanković Lijanović, Politika, lijanovic, Vjekoslav Bevanda, Jerko Ivanković Lijanović, otkaz, savjetnici, ministri, Lijanovići, sud, optužnica, Jerko Ivanković Lijanović, tužba, jerko lijanović, napad, Široki Brijeg, Jerko Ivanković Lijanović, poticaji, jerko lijanović, Stipe Ivanković Lijanović, Jerko Ivanković Lijanović, Jerko Ivanković Lijanović, Dragan Čović, dr. Dragan Čović, Konzum
...se odnose na poljoprivredne poticaje za izvoz šljive u 2012. godini, saznaje "Dnevni avaz". Za provođenje istrage ovlašten je terenski ured Federalne uprave policije (FUP).

Po nalogu Tužiteljstva Tuzlanske županije, FUP je zatražio informacije o tome kome su isplaćeni poticaji te kako je obavljana kontrola na terenu, a zbog osnova sumnji da se radi o nezakonitim isplatama za poljoprivredne poticaje.

Tužiteljstvo BiH ranije je protiv ministra Jerka Ivankovića Lijanovića proširilo istragu zbog korištenja poljoprivrednih poticaja za kupovinu glasova iz tog razdoblja.

Njemu se na teret stavlja da je oštetio federalni proračun za 2.999.200 KM, odnosno da je novac namijenjen za poticaje poljoprivrednicima, nenamjenski dodijelio članovima Narodne stranke Radom za boljitak. Kasnije je taj novac korišten za kupovinu glasova na izborima 2012.