SIPA uhitila jednu osobu koja se dovodi u vezu sa napadom u Zvorniku

uhicenje

... tužitelja Tužiteljstva BiH, formiran je zajednički istražni tim koji čine policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP-a Republike Srpske. Zajednički istražni tim započeo je sinoć očevid na licu mjesta, koji je završen rano jutros.

Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, pripadnici zajedničkog istražnog tima izvršili su pretrese objekata na dvije lokacije na području općine Zvornik s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa kraznenim djelom iz člana 201. KZ BiH "Terorizam".

Izvršenim očevidom radnjama i pretresima pronađeni su i privremeno oduzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, te prikupljeni tragovi na licu mjesta koji će poslužiti u rasvjetljavanju ovog kaznenog djela. Pripadnici zajedničkog istražnog tima sinoć su slobode lišilu jednu osobu inicijala A.F.H., koja je privedena u službene prostorije Regionalnog ureda SIPA-e u Tuzli, gdje se nad njom vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predata Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.

Istovremeno se u svojstvu svjedoka saslušava veći broj osoba. Pripadnici zajedničkog istražnog tima intenzivno nastavljaju dalje aktivnosti u cilju rasvjetljavanja ovog događaja i dokumentiranja kaznenog djela. Po nalogu glavnog tužitelja formiran je istražni tim u koji su uključeni tužitelji iz Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH, kao i istražitelji i stručni suradnici, koji će raditi na istrazi u ovom predmetu.

Tužitelji i osoblje će zajedno sa policijskim djelatnicima MUP-a RS i SIPA-e i partnerskim institucijama, prikupljati dokaze i vršiti istražne radnje sa ciljem potpunog rasvjetljavanja terorističkog akta u Zvorniku, navedeno je u priopćenju Tužiteljstva BiH.

- Po naredbi glavnog tužitelja, na mjestu događaja, tijekom noći je obavljen očevid i izuzeti su forenzički tragovi, a provest će se dalje istražne radnje sa ciljem da se utvrde motivi napada kao i povezanost drugih osoba ili sučesnika, koji su sudjelovali u izvršenju kaznenog djela. Tužiteljstvo BiH i policijske agencije nastavljaju intenzivan rad sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti počinjenog kaznenog djela - navodi se u priopćenju.