SIPA uhapsila tri osobe zbog navođenja na prostituciju

droga, sipa uhićenje, Sipa, sipa uhićenje, Sipa, korupcija, droga, policija, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, Sipa, akcija, Hercegovina, uhićenje, policija, akcija, krivotvorenje, akcija, Policijski dužnosnici, BIH, Hrvatska zemlja, Sipa, Sarajevo, prostitucija
Navedene aktivnosti realizirane su po nalozima Županijskog suda u Sarajevu i Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, a u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Županije Sarajevo.

Akcija je rezultat višemjesečne istrage koju su istražitelji SIPA-e proveli pod nadzorom Županijskog tužiteljstva.

Slobode su lišene osobe inicijala S.K. (1984), O.N. (1978) i M.Š. (1989) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo organiziranog kriminal, u svezi sa kaznenim djelom navođenje na prostituciju i kaznenim djelom pranje novca Kaznenog zakona FBiH.

Navedene osobe sumnjiče se da su sudjelovali u organiziranju ili vođenju aktivnosti u svezi sa pružanjem seksualnih usluga na području Županije Sarajevo i šire, tako što su ostvarivali kontakte sa korisnicima i posredovali u dogovorima za pružanje seksualnih usluga, a zatim su na dogovoreno mjesto prevozili osobe koje su pružale seksualne usluge i dolazili po njih. Prvoosumnjičeni je za navedene usluge naplaćivao 50 posto od dogovorenog iznosa, čime je stekao znatnu protupravnu imovinsku korist.

Tijekom pretrage pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, i to: mobilni telefoni, SIM kartice, određeni novčani iznos, dva komada vatrenog oružja sa streljivom i drugi predmeti.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije SIPA-e gdje se kriminalistički obrađuju, nakon čega će, uz izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenom kaznenom djelu i počiniteljima, biti predate na dalje postupanje Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo.