SIPA u akciji Lutka 2 lišila slobode dvije osobe

Tužiteljstvo BiH, Hidajet Trako, Sipa, uhićenje, akcija sipe, Gradiška, prijedor, carinska prijevara, uhićenja, Sipa, pranje novca, BIH, Sipa, crna kronika, kriminal, Sipa, framko, Sipa, istraživanje, Sipa, uhićenje, Sipa, Sipa, ratni zločini, ratni zločin, Sipa, uhićenja, Sipa, uhićenje, Sipa, HVO, Sipa, uhićenja, uhićenje, Lištica, Sipa, uhićenja, Sipa, Mostar, uhićenje, Sipa, akcija
-Dautbašić Bakira, rođenog 1968. godine.
-Šahman Bilsenu, rođenu 1971. godine.

Lišenje slobode rezultat je složene operativne akcije koju su uz nadzor tužitelja, provodili policijski djelatnici SIPA u okviru predmeta kodnog naziva „Lutka 2".

Tijekom akcije, prikupljeni su dokazi da su navedeni osumnjičeni, poduzimali nezakonite radnje i aktivnosti kako bi naveli na davanje lažnog iskaza svjedoka u predmetu Tužiteljstva BiH protiv Nasera Keljmendija i dr., kao i predmetu koji se vodi pred pravosudnim institucijama Kosova.

Nakon što su prikupljeni detaljni dokazi o nezakonitim aktivnostima osumnjičenih, oni su lišeni slobode, a osumnjičeni su za kazneno djelo -ometanje rada pravosuđa iz članka 241. KZ BiH

U tijeku su pretresi na nekoliko lokacija u Sarajevu, sa ciljem prikupljanja dokaznog materijala, koje provode policijski djelatnici SIPA uz suradnju sa MUP-om Kantona Sarajevo.