Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a: Otvoreno pismo Jozi Pavkoviću, glavnom uredniku Večernjeg lista

Glasacki listic

Koliko je nama poznato, u jedanaestoj izbornoj jedinici prijavilo se jedanaest političkih organizacija, a biraju se isključivo tri zastupnika u Hrvatski sabor i najmanje što svaki medij može uraditi za svoje čitatelje jeste prezentirati svakog kandidata kako bi imali što bolji uvid u njegovu kompetentnost i njegova politička stajališta.

S obzirom kako većina od nas branitelja HVO-a oboljelih od PTSP-a nema jednakopravan status sa braniteljima Hrvatske vojske kojima se uvažava invalidnost nastala iz postratnog traumatskog oboljenja ( PTSP ) i kao takvi mogu ići u prijevremenu mirovinu, za razliku od nas koji smo branitelji drugog reda koji nemaju pravo ni na posao ni na mirovinu, nas osobno zanima zašto nam se onemogućava preko Vaših novina, informacije i o drugim kandidatima koji izlaze u jedanaestoj izbornoj jedinici i hoće li itko išta učiniti za nas kako bi se ispravila ova nepravda.

Većina političkih predstavnika koje Vi prezentirate su apsolutno neprihvatljivi za predstavljanje domoljublja. Sjetimo se samo Perice Jelečevića ministra rada i socijalne skrbi, u vladi FBiH kome je Božo Ljubić bio predsjednik stranke, kakav je bio njihov udio u sramnoj reviziji, kada su nas nezakonito izručili preko sadašnjeg zastupnika u Saboru RH Perice Jelečevića doktorima Armije BiH koji rade na Institutu za medicinsko vještačenje u Sarajevu, a onda ste nam Vi prezentirali gospodina Pericu Jelečevića kao najboljeg kandidata za predstavnika u Hrvatski sabor.

Za četiri godine njegovog mandata taj čovjek nije nijednom progovorio o položaju hrvatskog naroda i nas branitelja, ali je uredno četiri godine primao saborsku plaću. Vaš urednički aktivizam koji pogoduje jednoj političkoj grupaciji godinama razara razboritost ovog naroda i stalno ga gura u indoktorijaciju političkog jednoumlja i vodi ga u zonu mraka gdje nikakva svjetlost ne može doprijeti.

Upravo zahvaljujući takvim urednicima i novinarima kao što ste Vi, mi smo lišeni mogućnosti u 21. stoljeću boriti se za istinu, pravednije društvo i kvalitetnije ljude u politici.

Većina vaših političkih preferenata imaju nečasne i nemoralne epizode u svojoj političkoj karijeri i nikada ne bi mogli dobiti glasove ovog napaćenog naroda kada bi Vi o njima pisali na temelju činjenica koje ih duboko kompromitiraju kao vrsne ljude kako ih Vi prikazujete.
Najgore što se može dogoditi u jednoj demokraciji jeste sprega političara i medija kao što se događa u vašim novinama i upravo Vi kao urednik snosite veliku odgovornost za političku dezorijentiranost hrvatskog naroda u BiH.

Većina ovoga naroda je potištena bez nade u bolje sutra i duboko u sebi pati gledajući kako se oblikuje politička oligarhija koja uvažava jedino podobnost i koristoljublje.

Gospodine Pavkoviću možete li nam reći koliko je vama još ostalo do mirovine, kako bi vas mogli na sljedećim izborima poslati u Hrvatski sabor na zasluženi odmor.
Srdačan pozdrav!

Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a