SDP BiH: Živko Budimir zloupotrijebio institut oprosta

...u BiH Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac, koji se u KPZ-u Zenica nalazio na izdržavanju kazne za pokušaj ubojstva.

"Ovim je predsjednik Federacije BiH pokazao što za njega znači pravna država, javni poredak i sigurnost građana, kao i borba protiv kriminala i korupcije. U danu kada je na Ustavnom sudu FBiH održavana javna rasprava na kojoj je i sam sudjelovao, našao je vremena da potpiše odluku o pomilovanju čovjeka koji je u dva navrata bio na Interpolovim potjernicama, i koji je u međuvremenu osumnjičen za nekoliko teških kaznenih djela protiv opće sigurnosti u BiH uključujući pucnjave, napade na osobe i njihovu imovinu", navodi SDPBiH u priopćenju za javnost.

Kako se dodaje, Budimir je ovim pomilovanjem zloupotrijebio institut oprosta, baš kao što je zloupotrijebio funkciju koju obavlja i neodgovorno donio odluke bez provjeravanja činjenica u vezi s prihvaćanjem krivotvorene i nepostojeće ostavke Desnice Radivojevića i nastupom pred Ustavnim sudom FBiH.

"Stoga SDP smatra da je Budimir nedostojan obnašanja funkcije predsjednika Federacije BiH", priopćeno je iz Centra za informiranje SDPBiH.