SBB BIH: BIH je na "crnu listu" dovela SDA

Dodaju da je "jedan i dalje član Glavnog odbora SDA, a drugi predsjednik SDA- ovog Odbora za sigurnost i šef aktualnom ministru sigurnosti Sadiku Ahmetoviću".

- Kada je organizirani kriminal u pitanju, nisu SBB ili SDP doveli BiH na službeno prvo mjesto u Europi po korupciji, nego dvojac SDA - Stranka za BiH i oni koji su pokrali Tuzlansku banku, UNITIC, htjeli da rasprodaju "Elektroprivredu BiH", uništili "Krivaju", prodali "Željezaru" za jednu KM i stotine drugih uspješnih kompanija - navodi SBB u saopćenju.

Iz SBB-a tvrde da "panika da će predsjednik SBB-a nastaviti s upornim istrajavanjem da se razrješe politička ubojstva Nedžada Ugljena ili Joze Leutara, te sa scene ukloni bošnjačka državna mafija nepotrebno se prenosi i na Tihića".

- On se od nesuđenog reformatora SDA očito pretvorio u glasnogovornika jedine preživjele ratno - mafijaške hobotnice u regiji, a to su interesne strukture Bakira Izetbegovića i Harisa Silajdžića. SBB BiH stoga poziva opljačkane građane i sirotinju koju je proizvela politika SDA- SBiH da se počnu politički organizirati oko reformskog bloka SDP- SBB kako bi broj nezaposlenosti od 53 posto, javne kuhinje i ministarska pljačka, te montirani procesi postali prošlost jedine nam domovine - kaže se u saopćenju SBB BiH.

Fena