Sastanak Federalnog ministra prometa i komunikacija Denisa Lasića sa gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem

Denis Lasić, Bihać

...održao je sastanak sa gradonačelnikom grada Bihaća, Šuhretom Fazlićem.
Povod sastanka je investicija Federacije BiH u Aerodrom Bihać i perspektivi ulaganja u zrakoplovnu infrastrukturu.

Gradonačelnik je predstavio trenutno stanje aerodroma i prezentirao planirani tijek razvoja te izrazio vjeru u dugoročne pozitivne efekte koji će se ostvariti ovim projektom, kako za Grad Bihać tako i za cijelu Unsko-Sansku regiju.
Federalno Ministartsvo prometa i komunikacija je za 2017. godinu u plan investicija uvrstilo 2 milijuna KM za razvoj Aerodroma Bihać. Ministar je upoznao gradonačelnika sa procedurom potrebnom za stavljanje na raspolaganje ovih sredstava, a to se prvenstveno odnosi na činjenicu da se sredstva mogu koristiti isključivo po završetku provedenih procedura nabave i pojedinačno za svaki projektni korak.

Ministar je upoznao gradonačelnika i sa činjenicom da su navedena sredstva namjenski prikupljena od putničke takse u Federaciji BiH i time ne opterećuju Proračun FBiH, te da se mogu iskoristiti isključivo za izgradnju i razvoj zrakoplovne infrastrukture.
Gradonačelnik Fazlić se zahvalio ministru Lasiću na definiranim konkretnim ciljevima, kao i na odličnoj dosadašnjoj suradnji.