Sastanak dr. Čović – NJ. E. Edward Ferguson

čović
...veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini NJ.E.Edwarda Fergusona.

Dr. Čović je detaljno informirao gosp. Fergusona o funkcioniranju zakonodavne i izvršene vlasti u BiH, aktualnoj političkoj situaciji i odnosima, gospodarskim i socijalnim prilikama te reformskim procesima.
U kontekstu razgovora o predstojećim Općim izborima, dr. Čović je naglasio potrebu što bržeg implementiranja izbornih rezultata. Sigurna pravna država, osiguranje uvjeta za razvitak gospodarstva, rješavanje nagomilanih socijalnih problema sa posebnim naglaskom na rješavanje nezaposlenosti, ključ su svega i to je nešto na čemu treba žurno raditi, odmah nakon izbora.

Euroatlanski integracijski proces kao i ispunjavanje obveza i zadataka institucija Bosne i Hercegovine na tom putu su u vrhu prioriteta. Sva rješenja trebaju biti zasnovana na dogovoru, a na dobrobit sva tri naroda i građana u Bosni i Hercegovini.

Bosna i Hercegovina je zemlja budućnosti i velikih mogućnosti, od ljudskih resursa do turističkih potencijala. Izgradnja i jačanje pravne države - sigurne za strana ulaganja je jedna od temeljnih zadaća domaćih institucija. Sami trebamo dogovoriti rješenja, postaviti stvari na svoje mjesto a onda tražiti pomoć drugih, naglasio je dr. Čović.

Dr. Čović je na kraju razgovora poželio veleposlaniku Fergusonu uspješan rad u Bosni i Hercegovini te iskazao uvjerenje u nastavak dosadašnje uspješne suradnje.