Sastanak dr. Čović - Ferguson

dr. Dragan Čović, sastanak, Edward Ferguson
Na sastanku se razgovaralo o izbornim rezultatima i programu koji je zagovarala Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH sa strankama okupljnim oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH, te prioritetima pri rješavanju nagomilanih problema.
Predsjednik Čović je upoznao veleposanika Fergusona kako su već dogovoreni sastanci za sljedeći tjedan sa predsjednicima stranaka koje su osvojile najveći broj glasova na ovim izborima.
Treba iskoristiti ovo vrijeme da se izborni pobjednici dogovore oko koncepcije vlasti, kako bi se do kraja godine formirala glavnina vlasti. Prepoznati programe i probleme koji danas opterećuju život u BiH moraju biti prioritet svih nas, i takvi programi će biti osnova oko kojih ćemo graditi vlast. U ovome mandatu možemo imati kandidatski status za EU. Moramo vidjeti što su nam prepreke, koji su uvjeti iz Bruxellesa i kako sve to riješiti. Na sličan način treba rješavati i gospodarske teme, izborni zakon, socijalnu politika i sve druge stvari oko kojih ima nagomilanih problema u Bosni i Hercegovini, rekao je dr. Čović.