Sarajevo: Migranti naoružani, pljačkaju kuće i trgovine

Sarajevo: Migranti naoružani, pljačkaju kuće i trgovine
Prema neslužbenim informacijama, akcija se provodi uz potporu članova SIPA i OSA. Za sada je otkriveno da je tijekom jučerašnje pretrage pronađeno jedan pištolj, četiri pištolja, jedan prigušivač i više od 100 metaka različitih kalibra.

Ovo oružje zaplijenjeno je iz Sirije i Alžira, koji su osumnjičeni za kazneno djelo neovlaštenog krijumčarenja. Oni su jučer predani Tužiteljstvu BiH.

Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, jučer je izjavio kako se u jednom stanu u Sarajevu nalazi oružje i da postoji mogućnost da se neki građani BiH uključe u taj slučaj.

Objasnio je da je istraga uključivala SIPA, kao i neke međunarodne sigurnosne organizacije, ali nisu htjele odrediti koje. Naglasio je da nije utvrđeno kakvo je pronađeno vatreno oružje ili jesu li migranti imali bilo kakve planove.

Međutim, zbog povećanog priljeva migranata u područje USK, osobito na području Bihaća i stvaranja problema u središnjoj gradskoj jezgri, pogodio je i naselje Izačić, koje se nalazi na granici s Hrvatskom.

Loša kontrola
Loša kontrola i nadzor migranata dovela je do njihovog slobodnog kretanja, ugrožavajući stanovnike i imovinu ovog naselja u Bihaću. U protekla dva mjeseca migranti iz Izačića bili su uhvaćeni u krađi dvaju automobila i pokušali su se probiti u garaže i stambene zgrade. Samo je u ovom naselju razbijen u desetak kuća, uglavnom u onima čiji su vlasnici zaposleni u inozemstvu, pa su kuće prazne.

Napad na mještane
Kao što smo naučili u razgovoru s mještanima Izačić, dogodili su se verbalni i fizički napadi skupine migranata na mještanima koji su ih pokušali udaljiti od dvorišta. U trgovini u Izačiću, migranti su dva puta provalili u kratkom intervalu.

(www.jabuka.tv)