Roba zaplijenjena na carini ide na aukciju

16.11.2016

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH zakazala je za narednu srijedu, 23. studenog, u Banja Luci aukciju robe zaplijenjene na carini, početne vrijednosti veće od 100.000 maraka.

Predmet direktne prodaje bit će razne vrste trgovačke robe, od odjeće i elektroničke opreme do građevinskog materijala i strojeva, javlja Dnevni avaz.

Računari i tableti

Najveća količina upravo je odjeća, i to raznovrsna roba, od odijela "Hugo Boss" i „Joop" po 200 KM do dječijih čarapa po cijeni nižoj od jedne KM. U ponudi su i steznici za 2,12 KM, grudnjaci od po 1,48 KM, gaće po cijeni od 0,64 KM, haljine od 3,81 KM...

Među artiklima koje UIO prodaje su i "umjetne grudi", i to dva komada po cijeni od dvije marke i 96 feninga. Na prodaju su i suncobrani, klompe, podmetači, tajice, pegle za kosu...

Stotine odjevnih predmeta poznatih proizvođača i brendova također su na prodaju, a većinu, prema pravilima, može kupiti samo pravna osoba. Na aukciji će biti prodati i motocikl Kawasaki za nešto više od 1.800 KM te motocikl Honda za oko 900 KM. Na dobošu je i polovna elektronička oprema, monitori, računari, tableti... U ponudi je i oko 4.000 komada dioptrijskih naočala po ukupnoj cijeni od 1.500 KM, ili 40 feninga po komadu.

Kamen i vijak

Pravne osobe također će moći direktno na licu mjesta kupiti građevinski materijal, vrijedan skoro 6.000 KM, od kamena do kablova i vijaka.

Razgledanje robe može se obaviti 21. studenog od 12 do 13 sati u centralnom skladištu koje se nalazi u Prodajno-servisnom centru TAM u Banjoj Luci. Pravo za sudjelovanje na aukciji nemaju uposleni u UIO niti članovi njihove obitelji, kako je navedeno, "do trećeg koljena linijskog ili tazbinskog".

„Galaxy S6" za 200 KM

Na aukciji će biti i nekoliko desetina polovnih mobilnih telefona, ali cijene nisu istaknute kao za druge artikle. Izuzetak je sedam traženih pametnih telefona „Samsung Galaxy S6" koji će biti prodati po cijeni od 200 KM za komad. Također na prodaju će biti i polovni skuter Yamaha za 150 KM.

loading...