Revizija se vrši samo na štetu jednog naroda

Kako je navedeno u priopćenju za javnost Koordinacije udruga, zaključeno je da se revizija vrši na štetu hrvatskog naroda, odnosno na štetu stradalnika HVO-a.

Zatražen je žuran sastanak s predsjedništvom Hrvatskog narodnog sabora (HNS) na kojem bi se raspravljalo o inicijativi pokretanja tematske sjednice Zastupničkog i Doma naroda FBiH na temu Zakon o reviziji i zakonitosti provođenja revizije, te na temu stanja u Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata.

Također, zatraženo je od ministara za pitanja branitelja iz Zapadnohercegovačke, Posavske i Hercegovačko-neretvanske županije da se ne odazivaju na sastanak s federalnim ministrom za pitanja branitelja i invalida Zukanom Helezom, najavljen za 26. studenog, sve dok se, kako se navodi u priopćenju, ne počne uvažavati rad i suradnja sa županijskim resornim ministrima iz reda hrvatskog naroda i predstavnicima udruga HVO-a te dok se revizija ne počne vršiti po zakonu.

Zajedničko priopćenje za javnost potpisali su predsjednik Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata HVO Herceg Bosne Dragan Radić, zatim predsjednica Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata HZ HB Jasna Zlomislić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO Herceg Bosne Nikica Tomić i predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO Herceg Bosne Lazar Martinović.

(Fena)