Reagiranje i demanti na navode iz emisije Mreža FTV koja je emitirana 8. listopada 2016. godine

Kupres, Kupres, BIH, Hrvati u BIH, FTV, udruge, Udruge proizašle iz Domovinsko rata

...i neistina kao što je to napravila Federalna TV u emisiji "Mreža" u sklopu priloga o obilježavanju 22. obljetnice oslobođenja Kupresa i 10. obljetnice osnutka Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB. Tom prigodom je održana svečana akademija na kojoj su govorili sudionici događaja iz tog vremena kao i predstavnici lokalne vlasti. Svi su se oni na svoj način osvrnuli i izrekli ocjenu i osudu teškog stanja u kojem se nalazi braniteljska populacija, pogođena nepravdom koju prema njima provodi Federalno ministarstvo branitelja i medicinski institut za vještačenje.

Autor spomenutog priloga u emisiji "Mreža" je imao toliku drskost da tadašnjem pripadniku Specijalnih postrojbi MUP-a HR HB, a sadašnjem predsjedniku Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB, Zdenku Juriću Majoru, pripiše riječi koje uopće nisu izrečene, a sve u cilju narušavanja jedinstva braniteljske populacije i manipuliranja odnosom prema političkim predstavnicima Hrvata u BiH, i to upravo u vrijeme kada je došlo do uhićenja bivših pripadnika i visokih vojnih dužnosnika HVO u Posavini, te najave progona velikog broja hrvatskih branitelja.

Najoštrije osuđujemo ovakav primitivan oblik medijske manipulacije. Kao što postoji snimak navedene emisije, tako postoji i snimak svega što je izrečeno tijekom svečanog programa obilježavanja obljetnice oslobođenja Kupresa i 10. obljetnice osnutka Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB, te je lako uvjeriti se u neprofesionalnost i podmetanja koja, po tko zna koji put, Federalna televizija čini kad su u pitanju hrvatski vojni i politički predstavnici.

Pozivamo nadležna tijela da ispitaju i primjereno sankcioniraju ovakvo ponašanje odgovornih na FTV, a javnost je već odavno svjesna kako Federalna TV kontinuirano manipulira, omalovažava i ponižava hrvatsku braniteljsku populaciju. Pozivamo hrvatske branitelje i sve dobronamjerne ljude da ne nasjedaju propagandi koja je usmjerena ka rušenju jedinstva hrvatskoga naroda, digniteta Domovinskog rata, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane i pripadnika MUP-a HR HB.

 

Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB, Udruga Prve gardijske brigade HVO Ante Bruno Bušić i Udruga PPN Ludvig Pavlović.