Razvojačeni branitelji izlaze na nove prosvjede, policija neće dozvoliti eskalaciju

razdvojaceni branitelji

... svoj nastavak početkom sljedećeg tjedna. Branitelji nezadovoljni nesazivanjem sjednice Parlamenta Federacije BiH, na kojoj bi se razmatrali njihovi zahtjevi o utvrđivanju točnog registra branitelja minimalnoj naknadi na osnovu registra i ukidanje financiranja svih braniteljskih organizacija, najavljuju novu blokadu puteva na više lokacija, piše Klix.ba.

Glavna lokacija na kojoj će se okupiti razvojačeni branitelji ponovno bi mogla biti petlja Šićki Brod kod Tuzle, a razmatra se i blokada drugih putnih pravaca na području Sarajevske županije, Hercegovačko-neretvanska županija i Zeničko-dobojska županija. Vrijeme okupljanja branitelja simbolično, bi trebalo biti u 11:55 sati.

Bivši branitelji Armije BiH i HVO-a ističu da ih ništa neće spriječiti da ponovno, u velikom broju, iskažu svoje nezadovoljstvo. "Parlament BiH je uzrok, a okupljanje branitelja je posljedica, jer ne rade posao za koji primaju plaću i ne poštuju nas", kazao je za Klik jedan razvojačeni branitelj.

S druge strane županijska ministarstva unutarnjih poslova ističu da imaju određene informacije o potencijalnim prosvjedima, ali bez službenih najava, te naglašavaju da prate stanje na terenu i da su spremni odgovoriti shodno situaciji kako bi spriječili svaki vid eventualne eskalacije.