Ratni stožer HVO-a Mostar: Danas nam je zajedništvo potrebno kao i ratu kada smo stajali jedan uz drugog u rovu braneći svoj dom

HVO

...na kojem se razgovaralo o važnosti predstojećih Općih izbora u BiH u situaciji u kojoj je neprovođenjem presuda Ustavnog suda BiH dovedena u pitanje institucionalna zaštita nacionalnih prava Hrvata i otvorena mogućnost proglašavanju hrvatskog naroda u BiH.

Svjedoci smo ovih predizbornih dana kako nam razni politički subjekti šalju političke poruke kako preko elektronskih medija, tiskovina tako i putem društvenih mreža pokušavajući djelovati na svijest birača iskrivljujući percepciju političke zbilje u BiH u kojoj je već ionako hrvatskom narodu pogažena njegova politička volja.
Nije teško primijetiti kroz te poruke kako su stranke koje se predstavljaju građanskim zapravo u službi svebošnjačke nacionalne politike.

Neriješeno nacionalne pitanje je generator takvog stanja u zemlji koje je upravo sada vidljivo i kroz predizbornu kampanju.
Danas je hrvatskom narodu u BiH ugrožen njegov nacionalni identitet, njegova konstitutivnost i ravnopravnost. Hrvatima kao konstitutivnom narodu je onemogućeno njegovo pravo ostvariti svoje nacionalne interese i birati svoje političke predstavnike na predstojećim Općim izborima.

I zbog toga drage Hrvatice i Hrvati, dragi naši cijenjeni i poštovani pripadnici postrojbi HVO-a Mostar danas nam je zajedništvo potrebno kao i ratu kada smo stajali jedan uz drugog u rovu braneći svoj dom, obitelj i svoj hrvatski narod. Zahvaljujući tom zajedništvu i hrabrosti uspjeli smo obraniti svoje.

I danas ćemo uspjeti, zahvaljujući ponovnom jedinstvu hrvatskoga naroda, iako u neravnopravnoj izbornoj borbi za ostvarenje svoje pune jednakopravnosti.
I upravo zato pozivamo vas na ispunjenje dužne i svete obveze ne zaboraviti podnesenu žrtvu u ratu za slobodu i jednakopravnost hrvatskog naroda u svojoj Domovini BiH. Iskoristimo ovu izbornu priliku, iziđimo na izbore i dajmo svoj glas zajedništvu hrvatskog naroda.

Ne dopustimo pasti pod utjecaj dezinformacija, raznih konstrukcija, nečasnih objava i drugih populističkih izjava, koji razjedinjuju hrvatski narod i tako umanjuju mogućnost ostvarenja jednakopravnosti Hrvata, a za interes svebošnjačke unitarističke politike.
Zato, dragi naši prijatelji, pripadnici ratnih postrojbi HVO-a Mostar, drage naše Hrvatice i Hrvati pozivamo vas iziđite na izbore i glasujte za zajedništvo s Hrvatskim narodnim saborom i dr. Draganom Čovićem na čelu, kandidatom HDZ-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.