RAK razmatra četiri prigovora na '60 minuta'

Prigovori se procesuiraju po već utvrđenoj proceduri, tako da nema razloga da se prigovori na emisiju `60 minuta` smatraju drugačijim u odnosu na ostale", rekla je glasnogovornica RAK-a BiH Amela Odobašić.

Ona je naglasila da je RAK, s obzirom da se prigovori u vezi sa predmetnim slučajem odnose na jedan program, objedinio proceduru i po službenoj dužnosti preduzeo istražne radnje, prenosi "Glas Srpske".

Odobašićka je ranije rekla da moment ulaganja prigovora nije i moment od kada počinju teći rokovi za donošenje odluke, s obzirom na to da se ulaganjem prigovora pokreću predistražne radnje na osnovu kojih se utvrđuje da li postoji osnov za dalje vođenje postupka, prenosi Srna.

Prigovore na emisiju „60 minuta" uputilo je nekoliko srpskih i hrvatskih nevladinih organizacija. Tvrde da su u emisiji "60 minuta" 10. siječnja predstavnici srpskog i hrvatskog naroda u BiH su, uz govor mržnje i klevete urednika i novinara te emisije, nazvani fašistima, uz emitovanje fašističkih simbola, da bi se to djelimično ponovilo i 17. siječnja.

Povodom toga uslijedila su četiri prigovora protiv FTV-a i urednika emisije "60 minuta" Bakira Hadžiomerovića.