RAK bez komentara na izvještaj o reviziji HT Mostar

(RAK) BiH nema komentar na izvještaj revizora o poslovanju "HT Mostar" za 2009. godinu u kome je navedeno da Javno poduzeće "HT Mostar" pravo na tu dozvolu odmah neovlašteno prenio na firmu "Eronet", rekla je glasnogovornica RAK-a Amela Odobašić.

U izvještaju Ureda za reviziju institucija FBiH navedeno je da je odmah po dobijanju dozvole za pružanje (GSM) usluga 2004. godine "HT Mostar" sa "Eronetom" potpisao sporazum kojim je preneseno pravo korištenja (GSM) licence na "Eronet", piše "Glas Srpske".

To je učinjeno iako se dozvola nije mogla bez saglasnosti RAK-a prenijeti na drugu pravnu osobu. RAK se tim povodom obraćao "HT-u Mostar", ali nikad kod organa upravljanja nije poduzela mjere zbog neovlaštenog prijenosa prava korištenja licence na "Eronet" - piše u revizorskom izvješću.

Na pitanje zašto RAK nikad kod organa upravljanja "HT Mostar" nije poduzeo mjere zbog neovlaštenog prijenosa prava korištenja (GSM) licence na "Eronet" 2004. godine, kada je predsjednik Upravnog odbora bio Slavo Kukić,Odobašićeva je za ovaj list rekla da je RAK, kao tijelo nadležno za dodjelu dozvola, "HT-u Mostar" dodijelio (GSM) dozvolu i da nema komentar na taj zaključak u revizorskom izvještaju.

srna

Tagovi: HT MOSTAR RAK
21.10.2010 u 09:11
loading...