FOTO/VIDEO  Radončić: Ako SDA ostane na vlasti neće biti BiH

...t Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić, gostujući u emisiji "Telering" televizije OBN.

Radončić je tijekom gostovanja govorio o brojnim temama, a posebno se dotakao masovnog odziva građana na predizborne skupove SBB-a širom BiH, rekavši da je to odgovor na lošu vladavinu koja je na sceni u našoj zemlji već 17 godina.

- Činjenica je da narod želi nadu i novu vrstu liderstva. Taj narod je u SBB-u BiH prepoznao snagu i čvrst kompaktan projekat- rekao je Radončić dodavši kako SBB BiH i kao oporbena stranka ima zavidne rezultate u rješavanju nagomilanih problema.

- Na inicijativu SBB-a u Federaciji BiH promijenjen je zakon o jamcima gdje se banke više ne proganjaju jamce, nego zapljenjuju imovinu svojih izravnih dužnika.

Za katastrofalno stanje u gospodarstvu, bijedan život građana BiH i poražavujuću činjenicu da smo najnerazvijenija zemlja u Europi, Radončić krivca vidi u SDA koja je 17 godina na vlasti.

- Kada sam gostovao u ovoj emisiji prije godinu dana imali smo 520 tisuća nezaposlenih. Danas je ta brojka narasla na 542 tisuće. Normalno je da će i Europa biti nezadovoljna stanjem u BiH. Tamo kriza traje dvije ili tri godine i kako bi se riješila mijenjaju se vlasti i na čela država dolaze menadžeri, bankari, ekonomisti... Kod nas kriza traje 17 godina, a tijekom svih tih godina kod nas poluge vlasti drži jedna te ista stranka- rekao je Radončić tvrdeći kako se BiH danas nalazi na povijenoj raskrsnici.

- BiH je na velikoj raskrsnici između feudalnog vladanja SDA ili izlaska na europski put koji znači prosperitet i bolji život građana.

Prema Radončićevom mišljenju, najveću prijetnju po opstojnost Bosne i Hercegovine predstavljaju siromaštvo i beznađe u kojem se građani nalaze, a ne separatističke najave koje zastupa sadašnja vlast Republike Srpske.

- S ovakvom bijedom će se BiH sama od sebe raspasti. Ta stranka je tijekom svoje vladavine uništila sve gospodarske gigante ove zemlje. Mi smo po svim mjerilima najzaostalija zemlja u Europi po stranim investicijama, prvi smo po broju siromašnih i nezaposlenih, te u samom svjetskom vrhu po odlivu mozgova. Ako SDA i dalje ostane na vlasti neće biti Bosne i Hercegovine- kaže Radončić.

Savez za bolju budućnost BiH prema svim anketama stranih i domaćih agencija za istraživanje javnog mnijenja, uvjerljivo vodi pred lokalne izbore koji će se održati naredne nedjelje, tvrd Dnevni avaz. Razlog tome je prema Radončićevom mišljenju, snaga SBB-a koju su prepoznali građani, ali i katastrofalan rad općinskih vijeća proteklih godina.

- Za vrijeme svoje vladavine 39 načelnika SDA su potrošili preko milijardu maraka, a da nisu riješili nijedan problem građana. Da ne govorimo o investicijama, razvoju i zapošljavanju koje su za tu stranku stran pojam- naglasio je Radončić.

Tijekom gostovanja u "Teleringu", lider SBB-a BiH je govorio o koaliciji sa SDP-om, odnosima sa Turskom i njenim uplitanjima u predizbornu kampanju, politički montiranim ubojstvima koja godinama nisu riješena, potrebi za pomoći Tužiteljstvu BiH od strane međunarodne zajednice, te o brojnim drugim temama.