Radnici ArcelorMittala se otrovali hranom

salmonela, radnici, trovanje hranom, zenica

Blizu 30 radnika tvrtke ArcelorMittal Zenica zatražilo je liječničku pomoć usljed stomačnih tegoba, a 15 ih je zadržano na Odjelu za infektivne bolesti Županijske bolnice Zenica.

Prema prvim rezultatima kod sedam radnika zeničkog ArcelorMittala ustanovljeno je prisustvo bakterije salmonele u organizmu, a tvrtka je odmah po tom saznanju zatvorila jedan od sedam restorana u kojem su radnici , pišu federalni mediji.

"Jedan od sedam restorana u krugu tvrtke, u kojemu usluge pruža eksterni snabdijevač, firma 'Salčinović', je zatvoren odmah po dobijanju informacija o prijavljenim zdravstvenim problemima, te će tako i ostati dok službeno ne dobijemo sve rezultate analiza. Do sada su nalazi za vodu i osoblje restorana potvrdili da to nisu uzroci, sada čekamo rezultate analize higijensko-epidemoloških nalaza uzetih u restoranu i službeno mišljenje specijaliste za uzorke hrane. Tvrtkaće pružiti svu podršku za brz i siguran oporavak naših radnika, odgovoreno je iz ArcelorMittal Zenica na upit zenicabloga.

Naglasili su da će pružiti svu potrebnu podršku radnicima, ali i da čekaju rezultate analize uzetih iz reatorana kako bi služnbeno znali šta je uzrok pojave salmonele kod radnika.