Radnici Aluminija mogu prosvjedovati samo na igralištima

Dragan Čović, aluminij, aluminij, Dragan Čović, mostarski aluminij, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, prosvjedi

Organizirano okupljanje građana na otvorenom može se održati samo na dvije lokacije u Mostaru odnosno na Sportskom igralištu malonogometnog kluba ''Kantarevac'' i Sportsko igralište smješteno u Sjevernom logoru u Mostaru, poručeno je iz PU Grada Mostara radnicima Aluminija d.d. Mostar koji su najavili prosvjede pred prostorijama HDZ-a BiH i ispred zgrade Vlade FBiH 3. i 5. rujna.

PU Mostar poziva na poštivanje odluke Grada Mostara od 3. ožujka 2014. kojom se određuje lokacija za organizirano okupljanje građana Grada Mostara.

U priopćenju načelnika PU Mostar Sindikatu Aluminija d.d. Mostar navodi se kako organizator prema osobnom izboru može odabrati lokaciju prilikom podnošenja zahtjeva policijskoj upravi Mostar, nadležnoj za izdavanje odobrenja za održavanje javnog okupljanja. ''Napominjemo da organizatori skupa bez odobrenja nadležne PU snose odgovornost te će se protiv istih pokrenuti zakonom propisani postupci'', navodi se. Podsjetimo, Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminij Romeo Biokšić kazao je kako je plan ponovnog pokretanja proizvodnje u mostarskom Aluminiju, po svemu sudeći, propao te je najavio nova prosvjedna okupljanja početkom rujna.  ''Kako sada stvari stoji od plana ponovnog pokretanja proizvodnje nema ništa. Imamo informacije da se s 1. 9. spremaju otkazi ugovora o radu djelatnicima Aluminija koji će biti proglašene tehnološkim viškom. Ako ne budu osigurana sredstava za otpremnine tim ljudima i ne bude im uvezan staž, 3. 9. djelatnici Aluminija izaći će na prosvjed pred zgradu HDZ-a, a 5. 9. pred zgradu Vlade Federacije BiH'', poručio je Biokšić, piše bljesak.info