Put u nepoznato - Autocesta Orašje - Tuzla

auto cesta, Posavina, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, auto cesta, veresija, stanje na cestama, autocesta, konzorcij, autocesta, izgradnja, Bosna, autocesta, Hercegovina, autocesta, petlja, Mostar, autocesta, Ljubuški, autocesta, Koridor Vc, putovanje, Slavonija, BIH, more, koridor 5c, autocesta, zvirići, Bijača, vozačke dozvole, BIH, Njemačka, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMS BIH, autocesta, autocesta A1, autocesta 5c, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na prometnicama,
Ni jedan portal, a ni nadležne institucije nisu javnosti predočile preciznu kartu područja preko kojeg je trasirana buduća autocesta. Hrvatska javnost Brčko distrikta i Posavine uznemirena je raznoraznim špekulacijama.

 

No, krenimo redom…

„Konzorcij projektanata prezentirao je predstavnicima JP Direkcija za ceste Federacije BiH, Revizionom timu i Jedinici za implementaciju projekta konačnu trasu brze caste Orašje –Tuzla“

Gospoda je obavijestila zainteresiranu javnost sledećim priopćenjem:

„Trasa je dugačka 65 kilometara. Od Orašja će ići direktno prema Krepšiću, zaobilazeći Lončare. U Brčkom će se dijelom „poklopiti" sa planiranom zaobilaznicom puta Banja Luka - Bijeljina, a prema Tuzli iz Brčkog kreće tzv. malezijskim putem do Bukvika. Odatle skreće prema Gornjem Rahiću, koji zaobilazi s desne, a potom Maoču s lijeve strane. Kroz Majevicu će biti prokopan tunel u dužine od 2.800 metara“.

Jasno i precizno nema se što reći!!! Autocesta tamo skreće, ovamo obilazi s lijeve, da bi opet tamo s desne strane skrenula, pa kroz tunel!

Gdje su precizne karte gospodo?

Šta je s hrvatskim selima koja se nalaze na trasi autoceste???

Pripćenje govori jedno a video i karta drugo!?

Na karti i videu, koje ekskluzivno pokazujemo hrvatskoj javnosti Posavine, vidljivo je da autocesta presjeca hrvatska sela Krepšić, Gorice, Ulović i Vitanoviće!


Hrvati pomenutih naselja se mogu početi pripremati na rušenje kuća i iseljavanje! Na karti se vidi da je autocesta ucrtana preko hrvatskih naselja!

Netko je opet u ime „viših interesa“ prodao Hrvate za porciju ćevapa!

Pozivamo nadležne institucije da javnosti predoče preciznu kartu buduće autoceste!


Je li hrvatska zemlja već prodana? Koja je cijena zemljišta? Tko kupuje zemljište? Kada stižu bageri?

Anto Sluganović/posavski-obzor.info