Prosvjedi poljoprivrednika i blokade graničnih prijelaza najavljeni za petak u 11,55 sati

seljački prosvjed, blokada
Najavljene blokade graničnih prijelaza i puteva trebale bi se, uz ostalo, održati u Doljanima, Kupresu, Tarčinu, Orašju, Bihaću i Livnu.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare u Čapljini, prosvjedom i blokadama Seljački saveze FBiH želi upozoriti na težak položaj poljoprivrednika te ponovno zatražiti ispunjenje svojih zahtjeva i to: isplatu obveza iz 2010. do 22. srpnja 2011. godine, zatim donošenje programa utroška poticaja za 2011. godinu s uvažavanjem prijedloga koordinacije Federalnih udruženja do 13. srpnja 2011. godine, zaštitu cijena žitarica koja se treba donijeti, također do 13. srpnja te donošenje pravilnika u suradnji s povjerenstvom Federalnih udruženja do 29. srpnja 2011.

Seljački savez FBiH najavio je i trajne prosvjede, ukoliko se njihovi zahtjevi ne ispune

Po Sočinim riječima, poljoprivrednici ne zadiru u proračun države niti je opterećuju.

"Mi samo tražimo ona sredstva koja su za poljoprivredu izdvojena, a ne tražimo nešto što nije naše", naglasio je on.

Predsjednik Seljačkog saveza FBiH Dragan Pavlović govorio je o nepostizanju dogovora s Vladom FBiH i Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o transparentnoj raspodjeli sredstava za poticaje u poljoprivredi u 2011. godini i isplati obveza za 2010.

Naglasio je kako su blokada puteva i prosvjedi demokratsko pravo kojim je se Seljački savez FBiH primoran boriti, zbog, kako je kazao Pavlović, izigravanja svih dogovora postignutim s resornim institucijama.

Fena