Prometuje se po suhim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima. - 23.02.2016

Koridor Vc Podlugovi
Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
__________________________________________
Zbog pomjeranja terena, obustavljen je promet za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave promet je preusmjeren kroz grad Sarajevo.

Zbog radova, obustavljen je promet za vozila preko 7 tona na sjevernom ulazu u Mostar (ulica Maršala Tita). Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar.

Zbog radova na M-17 u Zenici (na petlji Blatuša) promet je potpuno obustavljen. Osobna vozila i vozila do 7,5 t koriste petlju Radakovo, dok vozila preko 7,5 t koja dolaze iz pravca Sarajeva i Travnika koriste petlju Lašva.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), mogu prometovati autobusi M3 klase (vozila sa više od 22 sjedišta i čija je najveća dozvoljena masa veća od 5 t) i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 t, uz napomenu da na velikom klizištu koje se nalazi na stacionaži 7+700 u dužini od 20 m, ukupna širina ceste iznosi 3 m, te da je isto obilježeno adekvatnom vertikalnom prometnom signalizacijom.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-4 Tuzla - Šićki Brod (u naselju Drežik),
- M-16 Jajce - Banja Luka (na lokaciji Lučina).
________________________________________
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.
___________________________________
Sukladno zakonskim odredbama, do 15.04. na cestama u BIH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.