Prometuje se po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima. - 21.11.2015

stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, kiša, vremenska prognoza, vremenska prognoza, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMSBIH
Zbog izvođenja radova na dionici M-16.2 Jablanica - Prozor, promet se odvija naizmjenično jednim prometnim trakom. U vremenu od 08:30 do 15:00 sati prometuje se uz jednosatne obustave prometa, propuštanjem vozila po 15 minuta.

Zbog radova u Mostaru (Donja Mahala), promet se od raskrižja kod Franjevačke crkve do mosta Hasana Brkića odvija usporeno. Vozače molimo da poštivaju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Zbog radova, obustavljen je promet za vozila preko 7 tona na sjevernom ulazu u Mostar (na dijelu od Zalika do Narodnog pozorišta). Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar.

Zbog izvođenja radova na dionici M-17 Zenica - Žepče u mjestu Želeća, promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu kroz naselje Rakovica.

Zbog radova na M-17 u Zenici (na petlji Blatuša) promet je potpuno obustavljen. Osobna vozila i vozila do 7,5 t koriste petlju Radakovo, dok vozila preko 7,5 t koja dolaze iz pravca Sarajeva i Travnika koriste petlju Lašva.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabrana je prometa za vozila čija ukupna masa prelazi 12 t i čija dužina prelazu 8 metara.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-1.8 Srebrenik - Šićki Brod (u mjestu Orlova Klisura),
- M-4 Tuzla - Šićki Brod, Čelinac - Kotor Varoš, Doboj - Gračanica,
- M-4.2 Skokovi - Srbljani,
- M-5 Sarajevo - Pale (Lapišnica),
- M-6.1 u Širokom Brijegu (raskrižje cesta M-6.1 i R-425),
- M-16 Jajce - Banja Luka (na lokacijama Lučina i Bočac), Nova Topola - Klašnice,
- M-16.2 Jablanica - Prozor,
- M-17 Doboj - Šešlije,
- M-18 Kladanj - Živinice, Olovo - Srednje.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na:
- M-14.1 Brod - Odžak (na lokaciji "Šikare"),
- M-16 Karanovac - Crna Rijeka (na lokaciji HE Bočac 2).
________________________________________
Na graničnim prijelazima nema dugih zadržavanja.

Za sve usluge pomoći na cesti obratite se Auto-moto savezu na telefon 1288.
________________________________________
Sukladno zakonskim odredbama, od 15.11. pa do 15.04. iduće godine, na cestama u BIH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.
Zimskom opremom smatra se:
Zimske gume na sva četiri kotača ili ljetne gume čija dubina profila (ŠARA) gazećeg sloja iznosi najmanje 4 mm i u priboru odgovarajući lanci koji se postavljaju na pogonskim kotačima u slučaju zimskih uvjeta. Za teretna vozila i autobuse, osim navedenog, to su još lopata i vreća pijeska.