Prometni kaos u HNŽ-u: U Jablanici policija isključuje tegljače iz prometa

stanje na cestama, stanje na cestama, vremenska prognoza, stanje na cestama, alergija, zima, smrtonosni šok, bernard vord, nevrijeme, stanje na cestama, stanje na cestama

Na području Donje Jablanice (M-17) policija iz prometa isključuje vozila koja nemaju odgovarajuću zimsku opremu. Zbog ugaženog snijega i poledice, za teretna vozila sa prikolicom i tegljače obvezna je uporaba lanaca na putnom pravcu Jablanica-Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Ugaženog snijega na kolniku ima i na ostalim dionicama u višim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Ključ-Bosanski Petrovac-Drvar, Tomislavgrad-Šujica, Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Livno-Kupres i Livno-Mrkonjić Grad.

Zbog niskih temperatura koje pogoduju formiranju poledice savjetujemo pojačan oprez na svim putnim pravcima. Posebnu pažnju skrećemo na dionice magistralnih putova M-17 Konjic-Drežnica, M-16 Kupres-Livno-Kamensko i M-16.3 Kazaginac-Prisika.

Zbog nepovoljnih uvjeta za vožnju obustavljen je promet za vozila ukupne mase preko 3,5 t. na dionici R-419 Rakitno - Blidinje.

Vozače na svim putnim pravcima pozivamo na maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno. Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uvjeta za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je promet za teretna vozila sa prikolicom i tegljače na graničnom prijelazu Hum-Šćepan Polje. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren granični prijelaz Bosanski Novi-Dvor.

Foto: Ilustracija