Prokuhao bosanski lonac: Zvijezda tjera mjeseca

Teško je sada nabrojati tko koga i za što optužuje, ali se sve optužbe svode na dvije suprostavljene strane. SDP grmi da ostatak platforme ne poštuje parlamentarnu većinu, a SDA pojačana svojim satelitima bljuje vatru prema SDP-u zbog kršenja Ustava i podrivanja države. Dojučerašnji koalicioni partneri danas su ljuti neprijatelji, i što je najinteresantnije svi su u pravu, a krivac je narvno onaj drugi. Onaj tko je najviše podgrijao ovaj kipući bosanski lonac ne pojavljuje se u javnosti niti komentira posljednje događaje. Ima Zlaja svojih glasnogovornika koji znaju prenijeti što on misli, a sa druge strane koju god tv domaću postaju izaberete iz nje viri Sule koji kuka na sav glas o uroti, prevari i o čemu sve ne. Nije njemu do njega, nego o 2000 radnih mjesta koji će njegovi poslušnici morati napusti, ili će skrenuti naglo ulijevo, baš kako je skrenuo Desnica Radivojević.

Sule veličanstveni za sada ima potporu HSP-a i onih nekoliko njegovih dužnosnika koji ostaju bez  radnih mjesta u institucijama BiH, dok nas mesari sa Trna uvjeravaju da je vrijeme za široku narodnu vladu. Podsjećanja radi gospoda u plavom su do sada bili dio skoro svake vladajuće strukture, tako da znaju što je to široko i narodno. Na široko su već uzimali narodnu što su stigli prodajući šarene laže sirotinji koja je za njih glasovala u zamjenu za neki od njihovih nus proizvoda.

Glavni krivac za sav politički nered u BiH, Visoki predstavnik Valentin Inzko i dalje drži jezik za zubima. Valjda čeka što će se desiti u Briselu kamo jedan za drugim idu veliki predstavnici vodećih partija u BiH na ispovijed kod naših kreditora.

Kažu bit će opet riječi o slučaju Sejdić-Finci, koji je da izvinete više i Bogu dodijao. I dok se na otvorenoj sceni zauzimaju bunkeri iz kojih se kreće u borbu za nacionalna prava, pozornost sa nametnutog ustava, izbornog procesa u Mostaru i svih nagomilanih problema,  se prebacuje na tu dvojicu, toga Sejdića i toga Fincija. Najbolje bi bilo da velika, demokratska i bogata Europa uzme sebi tu dvojicu i da im da ta njihova prava. Uostalom što je Europi udomiti druga Sejdića i druga Fincija i dati im prava da imaju prava koje oni hoće.

Tek je početak ljeta, a zakuhalo pravo. Kuha odozgo, ali i odozdo. Što će na kraju ostati u tom bosanskom loncu i tko će tu kašu pokusati ostaje nam da vidimo. Na kraju krajeva tko je ovo zakuhao neka jede tu kašu iz kipućeg lonca. Trenutni hit u šeheru je Zvijezda tjera mjeseca, iz vlasti ga otjera.

hercegovina.info