Prognoza za iduća četiri dana

stanje na bh.cestama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na bh.cestama, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na bh.cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na bh.cestama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na bh.cestama

U ponedjeljak biti će oblačno vrijeme s kišom. Više padavine poslije podne i u noći.

Krajem dana u Krajini kiša prelazi u susnježicu i snijeg, a u ostatku Bosne u večernjim satima. Očekivana visina snježnog pokrivača, uglavnom, od 1 do 5, na planinama od 10 do 15 cm. Vjetar slab do umjeren jugozapadni.

Poslije podne vjetar postepeno mijenja smjer na sjeverni. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 13 °C. Pad temperature zraka krajem dana i u večernjim satima.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne sa snijegom, a u Hercegovini sa kišom.

Poslije podne uglavnom bez padavine uz djelomično razvedravanje. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 4 do 8, a dnevna od 0 do 5, na jugu od 6 do 10 °C.

U većem dijelu zemlje u srijedu sunčano sa mrazom u jutarnjim satima. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od -10 do -2, na jugu do 2, a dnevna od -2 do 4, na jugu od 6 do 10 °C.


U četvrtak, u većem dijelu zemlje sunčano sa mrazom u jutarnjim satima. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. U večernjim satima postepeno naoblačenje, što ponegdje na jugu Hercegovine može uvjetovati slabu kišu. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 4 do 8, a dnevna od 3 do 8, na jugu do 12 °C.