Prognoza za dugi vikend sve lošija i lošija - sad najavljuju i snijeg!

snijeg, Hercegovina, vrijeme, vremenska prognoza, vremenska prognoza, snijeg, vremenska prognoza, zima, iznadprosječno topla, BIH, zima, snijeg
Od srijede do petka će i dalje biti umjereno do znatno oblačno, povremeno s kišom, mjestimice i u obliku izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom.

Iako u ovakvim stanjima atmosfere nije zahvalno podrobnije prognozirati, oni koji su željni suha, pa i barem djelomice sunčana vremena diljem će BiH vrlo vjerojatno najzadovoljniji biti tijekom prijepodneva u četvrtak i petak, prognozira FHMZ

Bit će i dalje relativno toplo, uz najnižu temperaturu uglavnom od 10 do 15, a najvišu između 16 i 21°C, ponegdje i malo višu.

Snijeg u gorju

I tijekom vikenda će se gotovo sigurno u većini BiH nastaviti niz dana s barem malo kiše. Štoviše, velika je vjerojatnost za ponegdje i obilniju kišu, uz više od 30 litara po četvornome metru, a osobito u gorskom području i više od 50 litara. Zbog pada temperature zraka u nedjelju u gorju može pasti i malo snijega, posebice u najvišim dijelovima.

Osim oborina, valja upozoriti i na vjetar - najprije jugo, koje će zapuhati u petak, u Hercegovini se nastaviti i tijekom subote, zatim i buru - već u nedjelju prijepodne na ponegdje jaku i olujnu, barem na udare.

Ipak, dugotrajno nestabilno razdoblje moglo bi uskoro, već idući tjedan, zamijeniti stabilnije, no hladnije vrijeme.