Prof.dr.sc Mario Vasilj: Konkurencija je iz dana u dan sve veća i tjera nas da budemo bolji

prof.dr.sc Mario Vasilj, FPMOZ, prof.dr.sc Mario Vasilj, FPMOZ, Vladimir Šoljić, Mario Vasilj, čestitka, prof.dr.sc Mario Vasilj, Ana Marija Dedić
Jedan od najvećih fakulteta, odnosno fakultet Prirodoslovno-odgojnih i matematičkih znanosti, u svojoj ponudi ima najveći broj studija, a samim time za njim je i najveća potražnja studenata.
Dekan fakulteta Mario Vasilj, povodom upisa na fakultete, istaknuo je kako je zadovoljan odzivom i prijavama na FPMOZ.

Ponuda studija

- Što se tiče našeg fakulteta, on odlično funkcionira jer smo napravili novi ustroj i način funkcioniranja FPMOZ-a. Formirali smo vijeće studija i sve odluke koje dođu mi artikuliramo preko pravne službe i samim time odlučujemo o svim novitetima na fakultetu, kazao je Vasilj ističući kako je odziv studenata na ovogodišnje upise odličan, odnosno da su malo prije zatvaranja upisa ukupno imali 635 prijava i to je ono što ih tjera da se još više trude ulagati u dosadašnje, ali i nove studijske skupine.
- Mi želimo više i normalno je da čovjek nastoji napraviti što bolji i veći iskorak. Ono što moramo shvatiti je da je konkurencija iz dana u dan sve veća i da nas tjera da budemo sve bolji i bolji, a da bismo napravili usporedbu s prošlom godinom, upisali smo točno 547 studenata, istaknuo je Vasilj. Od ove godine na FPMOZ-u također je uvedeno dosta novih smjerova, a sam fakultet nudi njih 11, kao i 15 kombinacija, što dovoljno govori o njegovoj ponudi. Vasilj ističe kako su tom prilikom prepoznati trendovi, odnosno zanimanje studenata za pojedine fakultete, a također se ove godine u Kreševu na dislociranom studiju otvara studij glazbene umjetnosti, koji je nedavno otvoren u Mostaru, i što dovoljno govori o tome koliko su novi studiji traženi.
- Najveće zadovoljstvo vidi se na studentima koji su završili naše studije i oni su naša najbolja preporuka. Promocije, Dani otvorenih vrata, sve te aktivnosti - neki su od načina promoviranja studija. Također smo nastavili stopama naših prethodnika te smo otvorili laboratorij kemije i biologije II. Opremili smo također i znanstveni laboratorij, kazao je Vasilj koji će uskoro proslaviti svoju prvu godišnjicu na čelu FPMOZ-a. Tim povodom istaknuo je kako često ljudima govori da je znao da je ovako lako biti dekan, davno bi se kandidirao i da sve to ovisi o tome da s odgovornošću treba raditi posao koji mu je povjeren.

Studenti iz RH

Poznato je također da je na mostarskom Sveučilištu iz godine u godinu sve više studenata iz Republike Hrvatske.
- Pohvalio bih Grad Mostar i Vladu HNŽ-a, ali i ljude koji žive u ovom gradu, što su od njega napravili studentski grad. Troškovi života su manji nego u drugim studentskim gradovima, a kvaliteta nastave je odlična i može parirati onoj na hrvatskim studijima, naveo je Vasilj za kra