FOTO/VIDEO  PRODANOVIĆ U ARGUMENTIMA: HNS-ov prijedlog izmjena Izbornog zakona omogućava legitimno predstavljanje Srba u FBiH

argumenti, naša tv
... već zato što on omogućava izbor i legitimnih srpskih predstavnika u Dom narod Parlamenta Federacije, kao i izbor legitimnog predstavnika Srba za dopredsjednika FBiH, izjavio je zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Lazar Prodanović, javlja Hrvatski Medijski Servis.

-SNSD se bori za status srpskog naroda u Federaciji kakav mu po Ustavu pripada. Prijedlog HNS-a predstavlja implementaciju presude Ustavnog suda BiH po apelaciji gosp. Ljubića. Mislim da bi to bi korak naprijed u kojem bi Hrvati kao konstitutivni narod bili zadovoljni u smislu izbora legitimnih predstavnika u Domu naroda i Predsjedništvu BiH., kazao je Prodanović, gostujući u političkom magazinu Argumenti Naše tv.

Prodanović je kazao kako je SNSD podržao HNS-ov prijedlog između ostalog i jer bi se omogućila značajna participacija srpskih stranaka u srpskom klubu Federalnog doma naroda, čime bi se po njegovom mišljenju implemetirali i briselski principi dogovoreni 2013. na sastanku s tadašnjim europskim povjerenikom Fuleom da jedan narod drugom neće birati političke predstavnike.

Dodao je kako bi to značajno relaksiralo ukupne političke odnose u BiH.

-Na žalost bošnjačka politika ponaša kao Miloševićeva politika 90-ti, okrivljujući za sve probleme u BiH druga dva naroda, kazao je Prodanović.

Komentirao je i današnji čin predaje Upitnika, u Predsjedništvu BiH, predsjedniku Europske komisije Junckeru.

-To je značajna poruka, koja pokazuje da smo bliže Bruxellesu, no realno BiH je još daleko od integrativnih procesa koji bi je doveli do članstva u Europskoj uniji, smatra Prodanović./HMS/