Prodaja cigareta opala za 20 posto

pušenje, prestanak pušenja, oznake na duhanskim proizvodim, Europski parlament u Briselu, glavni uzrok smrti, Američki trgovački lanac CVS, Barack Obama, Boston, lanac ljekarni, Wal-Mart Stores Inc, cigarete, pušenje, e-cigareta, posudice za parenje, BIH, cigarete, poskupljenje, pušenje, starenje, navike, pušenje, Pušenje je porok, prestanak pušenja, pušenje, cigarete, pušenje, zabranjeno pušenje, pušači, BIH, pušači, nepušači, čišćenje

Sve je više onih koji koriste duhan i sami ga motaju, a neki su jednostavno prestali pušiti. Prodaja cigareta u protekla tri mjeseca opala je za 20 posto, jer je rezani duhan čak tri puta jeftiniji. 

Smanjen promet

- Otkako su na snazi nove cijene, prodaja cigareta opala je čak za 20 posto. Ljudi ovdje kod mene sve više kupuju pribor za motanje, kao i sam duhan - rekla je za Dnevni avaz Selma Bišić, prodavačica na jednom kiosku u Sarajevu.

Poražavajuće brojke

Istraživanja Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH pokazala su da 33,4 posto žena u urbanim i 24,9 posto u ruralnim sredinama te 45 posto muškaraca u urbanim i 41,1 posto u ruralnim sredinama spada u stalne pušače. Također, skoro 40 posto mladih u uzrastu prije 10. godine zapali cigaretu.