Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

proljeće
Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6 stupnjeva, na jugu zemlje do 12. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu zemlje do 24 stupnjeva.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23.

U ponedjeljak u našoj zemlji veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Od poslijepodnevnih sati se očekuje naoblačenje sa juga koje će tokom noći na utorak uvjetovati kišu u cijeloj zemlji. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slabo jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 12 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24 stupnjeva.

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni glavnina padalina u jutarnjim satima, a tokom dana lokalno slabija kiša. U Hercegovini kiša cijeli dan. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10 stupnjeva, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stupnjeva.